18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialFostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu este audiat la DNA!

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu este audiat la DNA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

1corneliu dobritoiuFostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, s-a prezentat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie unde ii vor fi prezentate acuzatiile din dosarul privind atribuirea locuintelor de serviciu.

La intrare in sediul Directiei, el a spus ca a fost invitat de DNA sa parcurga impreuna cu avocatii actele dintr-un dosar inceput in 2006, pentru care a mai fost chemat in 2009.

„Nu stiu, a fost acea problema a casei pentru generali, un lot mai mare, cam asa a inceput. (…) Am respectat conditiile legale. Casa de vacanta era trecuta in declaratia de avere. Deci, nu a fost o chestie tinuta la secret. Ce pot sa spun e ca nu mi-am dat eu casa, nu am stabilit preturi, in fine”, a afirmat Dobritoiu, precizand ca nu a avut nicio relatie cu structura care a pregatit dosarele pentru aprobare.

Intrebat daca se intampla des la acea vreme sa fie schimbate preturile locuintelor, el a subliniat ca n-a fost invitat sa-si dea cu parerea asupra pretului sau asupra fluctuatiei preturilor.

„Nu stiu daca s-a injumatatit pretul, a fost dat mai jos. Sincer eu nu stiu, pentru ca eu nu am fost parte in acel proces. Decat mi s-a adus la cunostinta suma, am platit-o. Nu am facut nimic oneros, dar ma rog. (…) Aveam doar o casa de vacanta. In legea locuintei se specifica foarte clar, ma rog, avem o definitie acolo pentru casele de vacanta – ca se ocupa temporar, nu reprezinta un domiciliu stabil”, a explicat fostul ministru al Apararii.

El a promis ca dupa intalnirea cu procurorii DNA va raspunde la intrebarile jurnalistilor.

Saptamana trecuta, DNA confirma ca procurorii efectueaza acte de urmarire penala fata de generalul in rezerva Traian Pigui intr-un dosar privind atribuirea unor locuinte de serviciu. In acest dosar, potrivit unor surse judiciare, ar fi vizat si fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu.

Procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de Traian Pigui, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

„Actele de urmarire penala se refera la date si indicii privind implicarea lui Traian Pigui, in calitate de sef al Directiei domenii si infrastructura din MApN (la data faptelor), in atribuirea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumparate la pret subventionat, in baza Legii 562/2004, de catre beneficiari – cadre militare cu functii de conducere din MApN (la data faptelor). Valoarea prejudiciului care s-ar fi creat in dauna statului se estimeaza la suma de 700.000 lei”, precizeaza DNA, care subliniaza ca alte informatii nu pot fi oferite in acest moment, in conformitate cu art. 12 alin 1, litera e si f din Legea 544/2001.

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu ar fi si el, in acest caz, in atentia procurorilor DNA care efectueaza cercetari fata de mai multe cadre militare in legatura cu atribuirea unor locuinte de serviciu, au declarat surse judiciare.

Sursele citate mentioneaza ca procurorii verifica atribuirea unor locuinte de serviciu la un pret subevaluat unor persoane care nu aveau dreptul.

Aceleasi surse au mentionat ca anchetatorii verifica daca si Corneliu Dobritoiu ar fi beneficiat de o astfel de locuinta.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri