Acasă ACTUALITATE VIDEO – Explozie urmata de un incendiu puternic, intr-un bar din Chisinau!...

VIDEO – Explozie urmata de un incendiu puternic, intr-un bar din Chisinau! Cel putin 20 de raniti!

23
Cel putin 20 de persoane au fost ranite, sambata, intr-o explozie produsa intr-un local din centrul Chisinaului, fiind transportate cu arsuri si intoxicatii la spital, relateaza Mediafax citand presa moldoveana.
Administratorii localului „La Soacra”, sot si sotie, sunt cercetati in calitate de suspecti si au fost retinuti preventiv pentru 72 de ore, informeaza jurnal.md.Potrivit sursei citate, Procuratura municipiului Chisinau a deschis doua dosare penale pentru incalcarea regulilor de protectie a muncii si vatamarea grava din imprudenta a integritatii corporale a persoanelor sau pierderea de catre acestea a capacitatii de munca.Procurorul interimar al orasului Chisinau, Igor Popa, a dispus crearea unui grup mixt de urmarire penala care va investiga obiectiv si operativ toate circumstantele cazului.

Un incendiu a izbucnit intr-o cladire cu doua etaje din apropierea Pietei Centrale, pe bulevardul Stefan cel Mare, dupa ce intr-o incapere a explodat o butelie de gaz.

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. In stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit intr-un local cu doua niveluri”, a declarat ofiterul de presa al Serviciului de Protectie Civila si Situatii Exceptionale, Diana Turcanu.


„Noua ambulante s-au deplasat la fata locului. In total au avut de suferit 20 de persoane, printre care si copii. Majoritatea au suferit arsuri”, a precizat Petru Cravet, purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, citat de site-ul Unimedia.info.

Incendiul, care a cuprins in total 55 metri patrati din bucataria si salonul localului, a fost localizat in 15 minute, fiind salvat restul cladirii.

Serviciul pentru Situatii Exceptionale a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incendiului si cauza exacta a declansarii exploziei.

Purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, Petru Cravet, a declarat pentru IPN ca a fost solicitat ajutorul mai multor institutii pentru internarea persoanelor afectate.

„La institutia noastra a fost spitalizata o femeie in varsta de 35 de ani in stare critica, cu arsuri ale cailor respiratorii, care se afla in sectia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transporate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii si Institutul Mamei si Copilului”, a mentionat Petru Cravet.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos