Procurorii DNA au descins in aceasta dimineata la Primaria Timisoara pentru a ridica mai multe documente privind finantarea de catre Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timisoara. 

poli timisoara

Tamas Schiffbeck, procurorul-sef al DNA Timisoara, a declarat ca procurori ai DNA se afla la Primaria Timisoara pentru a ridica mai multe dosare.

„Nu putem vorbi de o perchezitie. Mai exact procurori de la DNA ridica acte de la Primarie in dosarul privind finantarea echipei de fotbal FC Timisoara de catre Consiliul Local”, a declarat procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck.

Procurorii DNA au fost primiti de primarul Nicolae Robu.

In anul 2008, Consiliul Local Timisoara si echipa de fotbal FC Poli Timisoara au semnat un contract de finantare prin care CL se angaja sa finanteze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performantele. LA acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timisoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.

„Suma alocata de Primaria Timisoara va fi folosita pentru acoperirea in mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotararii de Guvern 1447/2007”, se arata in contractul semnat intre cele doua parti.

In 2009, un raport al Curtii de Conturi a aratat ca, din suma de bani obtinuta de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timisoara, 150.000 de euro au fost folositi fara a respecta legea. Contractul avea o clauza potrivit careia, daca auditul intern al Primariei constata ca nu se fac cheltuieli conform legii, banii folositi altfel se returneaza.

Sursa: Mediafax