25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialGREVA PILOTILOR TAROM CONTINUA! Patru decolari si doua aterizari au fost anulate!...

GREVA PILOTILOR TAROM CONTINUA! Patru decolari si doua aterizari au fost anulate!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Greva pilotilor Tarom continua! Patru curse aeriene care urmau sa decoleze astazi, de pe Aeroportul International Henri Coanda spre Frankfurt si Munchen, au fost anulate, iar alte doua curse din Germania nu au mai ajuns in Romania, din cauza grevei anuntate de sindicatul pilotilor companiei aeriene germane Lufthansa.

Tarom

Zborurile erau programate pentru Frankfurt (trei curse) si Munchen (o cursa), iar cele doua avioane care urmau sa aterizeze pe Aeroportul Otopeni urma sa vina, de asemenea, de la Frankfurt (o cursa) si Munchen (o cursa), a declarat Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

„Patru decolari si doua aterizari au fost anulate, marti, pe Aeroportul Henri Coanda din cauza grevei pilotilor de la Lufthansa. Este vorba despre trei curse care trebuiau sa ajunga la Frankfurt si una la Munchen si cate o cursa care ar fi trebuit sa aterizeze de la Munchen si Frankfurt. Ieri (luni — n. r.) a fost anulata doar o cursa spre Frankfurt”, a spus Teo Postelnicu.

Sindicatul pilotilor companiei aeriene germane Lufthansa a anuntat o noua greva pentru astazi care afecteaza zborurile de cursa lunga, dupa cea programata luni dupa-amiaza pentru legaturile interne si zborurile pe distante medii, relateaza AFP.

Cea de-a noua actiune de acest tip de la sfarsitul lunii august, pe fondul conflictului legat de conditiile de sfarsit de cariera, va dura toata ziua, intre 04,00 GMT si 21,59 GMT. Ea nu va afecta decat Lufthansa, nu si celelalte companii asociate ale grupului, precum Swiss si Austrian Airlines.

Aproximativ 2.150 de zboruri si peste 200.000 de pasageri au fost afectate de aceasta greva. Lufthansa, cea care le-a acordat drept de zbor altor piloti, mai exact celor care detin posturi manageriale, a anuntat ca intentioneaza sa asigure o treime din trafic, adica 700 de curse, pentru a transporta ‘peste 70.000 de pasageri’.

Disputa dintre Lufthansa si pilotii sai se poarta in paralel cu un alt conflict social in Germania, cel dintre compania de cai ferate Deutsche Bahn si conductorii sai de tren, ce a condus la un week-end intreg de greva sambata si duminica, in contextul cresterii solicitarilor de transport pentru vacantele de toamna.

Sursa: Agerpres

Ultimele stiri