24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei„Femeile noastre nu au suficienti copii pentru ca beau prea mult” -...

„Femeile noastre nu au suficienti copii pentru ca beau prea mult” – declaratia care face valuri in Europa

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator nationalist aflat la putere in Polonia, a deplans in weekend natalitatea scazuta din tara sa, pe care a pus-o pe seama consumului excesiv de alcool in randul femeilor tinere, ceea ce i-a atras o avalansa de critici din partea opozitiei si in media independente, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Intr-un discurs sustinut sambata la Elk, in nord-estul tarii, el a declarat ca demografia din Polonia sufera, intre altele, „din cauza unei anumite atitudini a oamenilor, in special a femeilor”.

„Daca se va mentine situatia in care, pana la 25 de ani, tinerele femei beau la fel de mult ca barbatii de aceeasi varsta, atunci nu vor exista copii. Nu uitati ca un barbat, pentru a deveni alcoolic, trebuie sa depaseasca masura, in medie, timp de 20 de ani (…), iar o femeie, timp de numai doi ani”, a spus el.

Kaczynski a precizat ca are aceste informatii de la un medic, care i-a spus ca „a reusit sa vindece de alcoolism o treime dintre pacientii sai barbati, dar nicio femeie”.

De asemenea, el a subliniat ca nu este in favoarea ideii ca femeile sa aiba copii la o varsta foarte tanara, deoarece „femeia trebuie sa se coaca pentru a fi mama”. „Dar daca, pana la varsta de 25 de ani, ea bea prea mult, atunci, ca sa glumesc putin, nu este de bun augur in acest sens”, a adaugat liderul Partidului Lege si Justitie (PiS), aflat la guvernare.

Kaczynski, care se afla intr-un turneu in provincie pentru a-i mobiliza pe membrii PiS in vederea alegerilor parlamentare din 2023, a reluat subiectul duminica la Olsztyn, in nord-estul tarii.

„Am spus ieri ca femeile tinere ii concureaza pe barbati la consumul de alcool. Acest lucru este, obiectiv vorbind, daunator. Iar un lider politic onest, daca stie asta, trebuie sa o spuna, deoarece este un lucru daunator”, a declarat el.

Ultimele stiri