Acasă Comentariul zilei „Femeile noastre nu au suficienti copii pentru ca beau prea mult” –...

„Femeile noastre nu au suficienti copii pentru ca beau prea mult” – declaratia care face valuri in Europa

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator nationalist aflat la putere in Polonia, a deplans in weekend natalitatea scazuta din tara sa, pe care a pus-o pe seama consumului excesiv de alcool in randul femeilor tinere, ceea ce i-a atras o avalansa de critici din partea opozitiei si in media independente, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Intr-un discurs sustinut sambata la Elk, in nord-estul tarii, el a declarat ca demografia din Polonia sufera, intre altele, „din cauza unei anumite atitudini a oamenilor, in special a femeilor”.

„Daca se va mentine situatia in care, pana la 25 de ani, tinerele femei beau la fel de mult ca barbatii de aceeasi varsta, atunci nu vor exista copii. Nu uitati ca un barbat, pentru a deveni alcoolic, trebuie sa depaseasca masura, in medie, timp de 20 de ani (…), iar o femeie, timp de numai doi ani”, a spus el.

Kaczynski a precizat ca are aceste informatii de la un medic, care i-a spus ca „a reusit sa vindece de alcoolism o treime dintre pacientii sai barbati, dar nicio femeie”.

De asemenea, el a subliniat ca nu este in favoarea ideii ca femeile sa aiba copii la o varsta foarte tanara, deoarece „femeia trebuie sa se coaca pentru a fi mama”. „Dar daca, pana la varsta de 25 de ani, ea bea prea mult, atunci, ca sa glumesc putin, nu este de bun augur in acest sens”, a adaugat liderul Partidului Lege si Justitie (PiS), aflat la guvernare.

Kaczynski, care se afla intr-un turneu in provincie pentru a-i mobiliza pe membrii PiS in vederea alegerilor parlamentare din 2023, a reluat subiectul duminica la Olsztyn, in nord-estul tarii.

„Am spus ieri ca femeile tinere ii concureaza pe barbati la consumul de alcool. Acest lucru este, obiectiv vorbind, daunator. Iar un lider politic onest, daca stie asta, trebuie sa o spuna, deoarece este un lucru daunator”, a declarat el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDepozitele de gaze ale Romaniei sunt pline ochi. Vremea este in continuare calda
Articolul următorRusia aprinde fitilul in Balcani: Serbia sta sa explodeze in fata Uniunii Europene!