Acasă Comentariul zilei Replica surprinzatoare a Ucrainei la solicitarile de pace ale Rusiei

Replica surprinzatoare a Ucrainei la solicitarile de pace ale Rusiei

173

Ucraina consideră că încercările repetate ale Rusiei de a o invita la negocieri pentru a pune capăt războiului reprezintă o „perdea de fum” pentru a câștiga timp și a schimba situația de pe front în favoarea sa, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

Oleh Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, a notat că, până în prezent, în declarațiile din partea Rusiei nu se menționează retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei, ci doar idei generale, cum că Moscova este „deschisă la negocieri”.

„Declarația Ministerului rus de Externe este o altă perdea de fum. Oficialii ruși menționează negocierile de fiecare dată când trupele rusești sunt înfrânte pe câmpul de luptă. Moscova nu este interesată să restabilească pacea în Ucraina. Pretinzând că este pregătită pentru dialog, Federația Rusă încearcă să câștige timp pentru a-și regrupa unitățile, pentru a-i pregăti pe rușii recent mobilizați, pentru a obține mai mult armament, pentru a elimina deficiențele logistice și apoi pentru a recurge la noi valuri de agresiune cu noi forțe. Am trecut deja prin asta în 2014-2015”, a afirmat Oleh Nikolenko.

El a subliniat că tot ceea ce continuă să facă Rusia nu indică în niciun fel interesul său pentru negocieri de pace.

„Aș dori să vă reamintesc că Ucraina a oferit în mod repetat negocieri. Dar a primit întotdeauna fie o reacție disprețuitoare și o cerere de a se supune ultimatumurilor Kremlinului, fie un alt act de genocid împotriva ucrainenilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

În după-amiaza zilei de 9 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a anunțat că Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina „ținând cont de realitățile care apar în acest moment”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos