Acasă Divertisment Fenomen ULUITOR pe cerul Romaniei! Doar in cateva locuri din lume a...

Fenomen ULUITOR pe cerul Romaniei! Doar in cateva locuri din lume a mai fost vazut asa ceva!

Un fenomen foarte rar a avut loc zilele trecute pe cerul României. Este vorba de un airglow în nuanţe de verde şi cu formaţiuni tip valuri de culoare închisă. Airglow (de asemenea, numit nightglow) este o emisie de lumină slabă provenită din atmosfera planetară.

Președintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM) nu a ratat ocazia de a imortaliza acest fenomen, undeva în apropiere de Târgoviște.

“Am avut parte de un fenomen fantastic, văzut pentru prima dată de mine în zona Târgovişte şi pentru prima dată sub această formă. Nici în Insulele Canare nu l-am văzut aşa! E vorba de un airglow fantastic, nu doar în nuanţe de verde, ci şi cu formaţiuni tip valuri de culoare închisă.

S-a văzut extrem de evident cu ochiul liber (mai puţin culoarea) şi a persistat câteva ore. Practic, toată zona de vest şi de nord a cerului a fost invadată de acestă apariţie foarte rară.

Ţineţi cont că mă aflam la doar câţiva kilometri de oraş a cărui poluare luminoasă afectează puternic partea de est şi sud a zonei. Drept este că cerul a avut o claritate extrem de bună”, a spus preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM), Valentin Grigore, pentru adevarul.ro

(foto adevarul.ro)

Fenomenul este cu atât mai spectaculos în zonele locuite, cu cât apare foarte rar chiar şi în zonele ferite de poluarea luminosă, cum ar fi Insulele Canare.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCurtea Constitutionala DA LIBER la mariri de salarii! Vezi cine va primi cei mai multi bani!
Articolul următorCei mai bogati oameni ai planetei isi unesc fortele intr-un proiect care va afecta fiecare om in parte!