Acasă Divertisment Culorile IMPOSIBILE: Daca poti vedea acestea nuante esti printre putinii din lume!

Culorile IMPOSIBILE: Daca poti vedea acestea nuante esti printre putinii din lume!

670

Creierul nostru nu-și poate imagina nuanța ”roșu-verzui” sau pe cea ”albastru-gălbuie”, spun oamenii de știință. Și nu e vorba de culoarea maro rezultată din amestectul primelor două, sau de culoarea verde obținută din amestecul ultimelor două, ci de o culoare care chiar să fie și roșiatică și verde în același timp, ori albastră și galbenă în același timp.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Neputința noastră de a vedea aceste două nuanțe este determinată de modul în care creierul și ochii noștri percep culorile, conform livescience.com. Culoarea roșie activează anumite celule din retină, iar acestea activitate a lor ”spune” creierului că noi privim un obiect roșu.

Aceleași celule sunt inhibate de culoarea verde, iar lipsa de activitate a acestora ”spune” creierului că ne uităm la un obiect verde. Practic, este aproape imposibil pentru creierul nostru să perceapă și roșul și verdele simultan. La fel se întâmplă și cu albastru și galben.

”Aproape” imposibil, întrucât o echipă de cercetători a efectuat un studiu prin care a demonstrat că unii oameni pot vedea nuanțele roșu-vezuie și pe cea albastru-gălbuie. Participanțilot la studiu li s-au arătat culorile roșu și verde, respectiv albastru și gablen, puse una lângă alta pe niște planșe. Privind mult timp la ele, oamenii au spus că linia care le separa părea, la un moment dat, că se transformă exact în cele două nuanțe ”interzise”.

 

Articolul precedentVeste proasta pentru romani! Ce se intampla de la 1 ianuarie!?
Articolul următorCele mai mari universitati din lume SE BAT pentru un licean de GENIU din Constanta!