Acasă Divertisment Ziua va avea 25 de ore! Vezi de cand!

Ziua va avea 25 de ore! Vezi de cand!

610

O echipă de astronomi de la universitatea Durham din Marea Britanie a ajuns la concluzia că, într-un moment, ziua pe pământ va dura nu 24 ore, ci 25.

Verdictul a fost pronunțat după ce savanții au analizat datele privind eclipsele solare și lunare de la 720 î.Hr., până în 2015. Potrivit britanicilor, viteza cu care se învârt planetele încetinește, anunță Sky News.

Oamenii de știință, în frunte cu Leslie Morrison, au analizat datele privind durata zilei în timpul Egiptului Antic, a Babilonului, Greciei Antice, Europei medievale și a indienilior americani (până la ocuparea acestora de colonizatori). Civilizațiile antice au urmărit eclipsele de lună și de soare și le-au dus evidența, scrie evz.md.  Studiind viteza cu care se învârte planeta noastră, astronomii au ajuns la concluzia că, la fiecare 100 de ani, Pământul face o rotație în jurul axei sale cu 1, 8 milisecunde mai încet. Asfel, durata zilei se mărește. Morrison a declarat că ziua pe Terra va avea 25 de ore aproximativ peste 200 milioane de ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos