29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăStirea zileiVranceaFermierii romani au dat rugaciunile preotilor pe RACHETELE care alunga norii si...

Fermierii romani au dat rugaciunile preotilor pe RACHETELE care alunga norii si grindina!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Câțiva agricultori din România au decis să renunțe la rugăciunile preoților și să apeleze la știință. Sistemul antigrindină din Vrancea, inaugurat anul trecut, a fost folosit pentru prima dată zilele trecute la Bătineşti, în comuna Ţifeşti. Rachetele antigrindină trimise au reușit să disperseze norii care amenințau culturile fermierilor din zonă.

”Cerul era întunecat astăzi după amiază şi ne aşteptam la grindină. Se putea produce un dezastru în agricultură dacă ar fi căzut grindina. S-au tras primele rachete din punctul Bătineşti şi s-au împrăştiat norii ameninţători. Acum aşteptăm doar ploaie în zona noastră”, a declarat primarul comunei Ţifeşti, Gabriel Postolache, pentru adevarul.ro

Investiţia realizată în Vrancea s-a ridicat la aproximativ 1,3 milioane de euro şi asigură o zonă de protecţie de zeci de mii de hectare.În Vrancea, puncte de lansare sunt la Panciu, la Boloteşti, Bizigheşti şi Angheleşti. Conform specialiştilor, un punct de lansare acoperă o suprafaţă de 10-12.000 de hectare.

În primii ani de funcţionare, unitatea antigrindină din Vrancea va fi subvenţionată de la bugetul de stat. Apoi, cheltuielile se vor împărţi împreună cu fermierii beneficiari.

Sistemele antigrindină cu rachete şi-au demonstrat eficienţa până acum în celelalte zone unde funcţionează, Prahova şi Iaşi, cu pagube aproape de zero.

Ultimele stiri