Acasă Economie Fiecare dintre noi suntem mai datori la BANCI cu 600 de euro!...

Fiecare dintre noi suntem mai datori la BANCI cu 600 de euro! Nimeni nu face NIMIC!

Fara sa avem un credit la banca, datoria fiecaruia dintre noi a crescut in ultimul an cu 600 de euro din cauza imprumuturilor statului roman. Nimeni nu vorbeste public despre asta, insa de la an la an suntem tot mai datori, banii urmand a fi platiti de la bugetul de stat, adica tot din ce noi dam statului. 

În doar doi ani, datoria publică a României a manifestat o tendinţă de creştere continuă, la finele anului 2014 ajungând la 65,94 miliarde euro, faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2012, de 54,38 miliarde euro. Adică guvernul s-a împrumutat cu 11 miliarde de euro.

Dacă la începutul perioadei menţionate datoria pe locuitor era de 2.705 euro, aceasta a ajuns la finele perioadei menţionate la 3.313 euro,  ceea ce înseamnă că în cei doi ani statul s-a împrumutat în numele fiecărui român cu peste 600 de euro.

Datele apar în raportul de audit de performanţă al Curţii de Conturi (CCR) „Evaluarea managementului datoriei publice în perioada 2012-2014″, prezentat de Romania libera.

România a plătit, de la începutul acestui an, peste 1,567 miliarde euro către Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Mondială, în contul împrumutul stand-by contractat în 2009, potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Finanțelor Publice.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro a fost plătită pe 1 ianuarie către UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursări rate de capital, iar 46,2 milioane lei dobânzi și comisioane.

În data de 1 februarie, statul român a plătit 18,3 milioane lei către Banca Mondială (dobânzi și comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiași luni — 3 milioane euro către FMI (dobânzi și comisioane).

Totalul sumei pe care România trebuie să o ramburseze către cele trei instituții financiare se ridică la circa 1,860 miliarde euro în 2015.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDeclaratiile lui Tiriac din L’Equipe cu care a SOCAT lumea tenisului!
Articolul următorCarmen L-A CONVINS! Klaus Iohannis merge la CROITOR pentru a fi LA MODA!