19.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăStirea zileiFIG: Mai multi arbitri au dat dovada de partinire in concursul feminin...

FIG: Mai multi arbitri au dat dovada de partinire in concursul feminin de gimnastica de la JO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Jose Mourinho si-a anuntat plecarea de la Real Madrid

Jose Mourinho si-a anuntat plecarea de la Real Madrid,...

Piturca a anuntat lotul complet pentru meciurile cu Ungaria si Olanda

Selectionerul Victor Piturca a anuntat, duminica noapte, numele jucatorilor...

Laura Pausini a anutat ca este insarcinata

Laura Pausini (38 ani) a anuntat oficial ca este...

Mai multi arbitri au dat dovada de partinire in notele pe care le-au acordat in cadrul competitiei feminine de gimnastica de la JO de la Londra, insa, in general, clasamentele sunt corecte, a anuntat Federatia Internationala de Gimnastica (FIG), intr-un buletin publicat marti.

Facand bilantul Jocurilor Olimpice, Comitetul tehnic feminin al FIG a explicat ca au fost adresate „avertismente verbale” unor arbitri dupa calificari. De asemenea, Comitetul tehnic a revazut toate exercitiile care au stabilit medaliile in cadrul finalelor pe echipe, individual compus si pe aparate. „Putini arbitri au dat dovada de partinire cu privire la o gimnasta din tara lor si/sau o gimnasta care putea pretinde un loc similar. De asemenea, a fost evident ca unii judecatori au fost indulgenti cu gimnaste din tari „prietene”.

De acest lucru se va tine cont la evaluarea arbitrilor. Totusi, ca maniera generala, clasamentele gimnastelor au fost corecte”, se arata in raportul Comisiei tehnice.   La JO, 38 de arbitri din tot atatea tari au oficiat in cadul competitiei feminine de gimnastica. Pentru a putea arbitra la nivel international, fiecare judecator trebuie sa treaca un examen, apoi este evaluat dupa fiecare competitie.

La Jocurile Olimpice, arbitri care stabilesc gradul de dificultate nu au dreptul de a urmari inregistrarea video, situatie care nu s-a intalnit la Campionatele Mondiale din 2011, iar Comitetul Tehnic recomanda sa se revizuiasca aceasta alegere: „Rezultatele unei competitii pot fi grav afectate si probabil aceasta situatie ar trebui reconsiderata, pentru a avea arbitrii cei mai informati si metodele de evaluare cele mai precise”.

Departajarea in cazul mai multor medalii s-a facut la Londra la miimi de punct. La individual compus, Alia Mustafina si Alexandra Raisman au obtinut acelasi punctaj total, dar rusoaica a luat bronzul deoarece suma notelor celor mai bune trei executii ale sale – 45,933 – a fost superioara celei obtinute de gimnasta americana – 45,366.

Si gimnastele din Romania au parut dezavantajate de arbitri. La sol, Catalina Ponor a obtinut medalia de argint, dupa ce a fost notata cu 15.200. Publicul a huiduit in momentul afisarii notei, considerand-o prea mica. Aurul i-a revenit Alexandrei Raisman, cu 15.600. Ponor a fost la un pas de a castiga o medalie si la barna, dar in cele din urma a fost a patra, dupa ce arbitrii au acceptat contestatia facuta de antrenorul lui Raisman, romanul Mihai Brestean. Catalina Ponor intrase a doua in finala de la barna, executia sa fiind notata cu 15.066. Ultima sportiva din concurs, Alexandra Raisman, a fost notata cu 14.966, antrenorii ei depunand contestatie.

Arbitrii au acceptat contestatia si, dupa noi verificari, au marit dificultatea exercitiului, obtinand nota finala 15.066, aceeasi cu a Catalinei. Insa cele doua sportive au fost departajate la executie.   Insa presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, si tehnicienii Octavian Bellu si Mariana Bitang au afirmat ca arbitrii au apreciat corect executiile in finalele feminine din concursul olimpic de la barna si de la sol.

 

Ultimele stiri