Acasă Stirea zilei Filmul „Dupa dealuri”, avanpremiera bucuresteana

Filmul „Dupa dealuri”, avanpremiera bucuresteana

33

Pelicula „Dupa dealuri”, cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristian Mungiu si unul dintre cele mai asteptate filme ale toamnei, are avanpremiera bucuresteana in cadrul evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest, care se desfasoara in perioada 19 – 25 octombrie si va intra in cinematografe la finalul aceleiasi luni.

Luna octombrie deschide sirul premierelor in peste 30 de tari, in care „Dupa dealuri” are distribuitor, incepand cu Ungaria, Polonia si Italia si continuand cu Franta, Belgia, Olanda si Luxemburg – la finalul lunii noiembrie, apoi Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, la inceputul anului 2013. In aceasta perioada, filmul va fi proiectat si la New York, Los Angeles, Hamburg, Morelia sau Buenos Aires, in cadrul marilor festivaluri ale sezonului.

„Dupa dealuri” este propunerea Romaniei la Oscarul pentru „Cel mai bun film strain” si a fost premiat pentru scenariu si pentru interpretare – un dublu trofeu, acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur – la Festivalul de la Cannes. Filmul este scris si regizat de Mungiu, inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran.

Filmul spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Alina (Cristina Flutur) se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita (Cosmina Stratan), prietena ei din copilarie, fata de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.

Site-ul oficial al filmului, www.dupadealuri.ro, contine informatii detaliate despre productie, fotografii, clipuri, noutati despre film si este accesibil in trei limbi – romana, engleza si franceza.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos