Acasă Stirea zilei BestJobs: Romanii sunt obligati sa lucreze peste program

BestJobs: Romanii sunt obligati sa lucreze peste program

35

Portalul BestJobs.ro a realizat un studiu din care rezulta ca 35% dintre romani sunt nevoiti sa stea peste program din cauza ca au prea multe atributii la locul de munca.

 

Specialistii site-ului de recrutare au constatat ca 20% dintre persoanele care au participat la aceasta analiza au raspuns ca raman la birou dupa inchererea orelor de lucru deoarece se tem ca din cauza crizei economice isi vor pierde jobul. Alti 19% dintre respondenti au mentionat ca sunt foarte prinsi in job-ul lor si nu pot sa se deconecteze complet nici in timpul liber, in timp ce 23% dintre acestia sunt motivati sa lucreze mai mult datorita bonusurilor cu care sunt rasplatiti.

In ceea ce priveste programul de lucru, 40% dintre romanii care au participat la sondaj petrec la birou noua ore pe zi , avand o pauza de masa de o ora, in timp ce 28% dintre acestia lucreaza chiar si peste 10 ore, in fiecare zi. 17% dintre respondenti sustin ca au un program normal de 8 sau 9 ore, dar lucreaza si de acasa si in weekenduri.

 

Totusi, in cazul in care ar fi pusi sa aleaga dintre bani mai multi, dar si un volum mai mare de lucru si responsabilitati mai mari, si un salariu mai mic, dar un loc de munca lejer, 86% dintre cei chestionati prefera sa isi sacrifice timpul in favoarea banilor.

 

Sondajul a fost intreprins pe un esantion de 2200 respondenti, in perioada 13 – 18 septembrie 2012. Majoritatea participantilor la sondaj au varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos