Acasă ACTUALITATE Firea, Grindeanu și Dîncu în noul guvern PSD-PNL! Ciolacu spune ca vine...

Firea, Grindeanu și Dîncu în noul guvern PSD-PNL! Ciolacu spune ca vine cu un ”suflu nou”

1925

Potrivit președintelui PSD, în viitoarea coaliție vor trebui împărțite la fiecare partid ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Alexandru Rafila este cel mai îndreptăţit să preia Ministerul Sănătăţii, în cazul în care se va forma un guvern PSD – PNL.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

„Nu am intrat pe nicio discuţie pe ministere. S-a discutat de domnul Rafila. Din punctul meu de vedere e cel mai îndreptăţit să preia acum Ministerul Sănătăţii. Dacă nu venim cu un suflu nou şi cu o altă abordare la Ministerul Sănătăţii, valul 5 ne va găsi pregătiţi la fel de prost ca şi valul 4. Este inadmisibil să cumperi antivirale pe tarabă, multe dintre ele sunt contrafăcute, pentru că nu le cumperi din farmacie şi să continui să nu iei nicio măsură. Am înţeles că domnul Cseke a reuşit să refacă anumite stocuri pentru spitale, stocurile trebuie continuate pentru valul 5”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

El a adăugat că, într-un Guvern PNL – PSD, unul dintre partide trebuie să deţină Ministerul de Finanţe, iar celălalt Ministerul Justiţiei.

Orban, categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD: „Dacă se va face, plec din PNL”

Ciolacu a afirmat că, în cazul în care PSD va face guvern cu PNL şi UDMR, vor fi nominalizaţi la ministere liderii partidului din linia întâi.

„Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză, să fie propuşi miniştri. Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au fost prim-miniştri, Rafila e un specialist, domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând. Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil”, a spus el.

Articolul precedentPNL a votat începerea negocierilor cu PSD pentru guvernare
Articolul următorCu peste 85% din populatie vaccinata complet, Danemarca are spitalele pline de bolnavi Covid