Acasă Romani in strainatate Fiscul ii AMENINTA cu AMENZI pe toti romanii din strainatate!

Fiscul ii AMENINTA cu AMENZI pe toti romanii din strainatate!

17

Cetăţenii români cu domiciliul în ţară mai au o singură zi până la data la care trebuie să îşi depună declaraţiile de venituri. Anunţul făcut de ANAF este valabil şi pentru  cetăţenii străini care au rezidenţa în România.

Cetățenii români cu domiciliu în România, care au realizat venituri din străinătate în anul 2015, cu excepția salariilor plătite de un angajator străin pentru activitățile desfășurate în străinătate, trebuie să completeze și să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate, până în data de 25 mai 2016. Cetățenii străini care au obținut rezidența fiscală în România, au fost prezenți în țară mai mult de 183 zile sau au centrul intereselor vitale în România, au de asemenea obligația de a depune Declaraţia 201 privind veniturile realizate din străinătate.

Formularul se poate completa online utilizând un certificat digital. Alternativ, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștă, sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cărei rază teritorială se află domiciliul contribuabilului, scrie voceatransilvaniei.ro.

Persoanele fizice cu domiciliul în România, care au o şedere în străinătate mai lungă de 183 de zile pe an și rezidență fiscală în altă țară, trebuie să completeze un Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale la plecarea din România și să îl trimită prin poștă la administrația fiscală în a cărei rază teritorială se află domiciliul său.

În cazul veniturilor deja impozitate în țara în care au fost realizate, este necesară anexarea documentelor justificative privind venitul realizat şi impozitul plătit, eliberate de autoritatea din ţara în care s-a obţinut venitul.

Încălcarea obligației de depunere a “ Declarației 201 privind veniturile realizate din străinătate” până la data de 25 mai inclusiv, se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos