10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiCe final RUSINOS de cariera! Lucian Bute A FOST PRINS DOPAT si...

Ce final RUSINOS de cariera! Lucian Bute A FOST PRINS DOPAT si va fi suspendat din sport!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Boxerul roman Lucian Bute ar fi picat un test antidoping, scrie Montreal Gazette, care citeaza ESPN. Informatia ar fi fost furnizata presei de catre managerul Yvon Michel, confirmata de presedintele WBC, Mauricio Sulaiman si facuta publica ulterior pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din reteaua ESPN. In organismul sportivului orginar din Galati ar fi fost descoperit un steroid anabolizant, Ostarine, carea fost interzis de catre Agentia Mondiala Anti-Doping din ianuarie 2008. Lucian Bute ar fi fost testat dupa meciul cu Badou Jack, disputat luna trecuta, la Washington si incheiat la egalitate.

Ostarine (SARM – selective androgen receptor modulator) poate creste si densitatea minerala in oase, in functie de doza, dar si forta mecanica, pe langa faptul ca poate reduce stratul adipos si creste masa musculara lina. Perioada de injumatatire este de 24 de ore. Ajuta de asemenea la mentinerea elasticitatii articulatiilor. Ostarine (cunoscuta si sub numele deGTx-024, MK-2866) a fost creat initial pentru a trata osteoporoza.

Badou Jack: „Triseaza! Imi place de el, dar nu e ok ce a facut! Nici asa nu a reusit sa ma bata”.

„Tot nu a reusit sa ma bata, chiar daca a folosit substante interyise. Am castigat lupta si toata lumea a crezut ca am castigat lupta. In primul rand, nu ar trebui sa fie o remiza. Din fericire, rezultatul se poate schimba in victorie. Triseaza! Asta e o afacere dureroasa. Poti muri in ring, e rau. Imi place Lucian ca persoana, e un baiat bun, dar nu e deloc ok ce a facut. Iti pui viata in pericol de fiecare data cand intri in ring si adversarul tau triseaza? Poti muri, se poate intampla orice in ring. L-am lovit tare de cateva ori si si-a revenit foarte bine din lovituri, ceea ce m-a surprins. Cand am auzit ca a cazut testul antidoping m-am gandit ca are legatura cu modul in care a revenit foarte puternic in ultimele runde. Am crezut ca e cinstit, nu ma asteptam la asta de la el”, i-a declarat Badou Jack lui Dan Rafael, jurnalistul ESPN care a oferit primul informatia ca Bute a fost prins dopat, potrivitprosport.ro.

„GYM a sustinut intotdeauna controale adecvate pentru a mentine boxul curat si suntem bucurosi ca masurile internationale se impun. Suntem surprinsi de rezultatele preliminare, iar acum speram ca analiza probei B sa arate ca, prima proba a fost o eroare. In acelasi timp, suntem cu totii in spatele lui Lucian Bute”, a declarat presedintele GYM, Michel Yvon, citat de Montreal Gazette. GYM este clubul care-l reprezinta pe Bute.

Ostarine
Ostarine
Foto:

SARM ar fi fost interzis de catre Agentia Mondiala Anti-Doping din ianuarie 2008, scrie gsp.ro. Despre subiect a scris si digi24.ro.

Si site-ul de specialitate boxingscene.com a anuntat stirea declarand ca testul pozitiv a fost facut public de Comisia pentru box si sporturi de contact a Districtului Columbia.

Lucian Bute are 36 de ani si este fost campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF cu 168 de puncte.

Ultimele stiri