Acasă ACTUALITATE Fiul lui Dragnea proprietar pe 260 de hectare de padure in Teleorman!...

Fiul lui Dragnea proprietar pe 260 de hectare de padure in Teleorman! Preot: Liviu Dragnea face vanatori cu VIP-uri si OMORA ANIMALE chiar pe streasina bisericii!

27551

O noua dezvaluire a jurnalistilor de la Rise Project scoate la iveala afacerile lui Liviu Drganea. Dupa afacerile cu porci si conexiunile dubioase cu afaceristi romani in Brazilia, apar si domeniile de vanatoare. Prietenii lui Liviu Dragnea au cumparat o padure de 260 de hectare in Teleorman. Apoi, padurea a fost transformata in complex privat de vanatoare si, pana anul trecut, a fost in proprietatea firmei lui Valentin Dragnea.

Jurnalistii de la Rise Project scriu ca, in padurea de la marginea satului Plopii Slaviteste, seful PSD se relaxeaza impuscand animale, impreuna cu mai multe VIP-uri, in special lideri PSD. Ba chiar Dragnea impusca animale din turla unuei biserici care e monument istoric, potrivit marturiei unui preot.

La marginea padurii in care Dragnea vaneaza, se afla o manastire din secolul XVII. La inceputul anilor 2000, trei calugari au gasit manastirea parasita si s-au instalat aici. Cladirea era in paragina si zidurile scrijelite cu numele celor care au vizitat-o. Lacasul de cult a fost inscris in lista monumentelor istorice. Calugarii au chemat niste arheologi in urma cu cativa ani care au descoperit resturile oaselor lui Mihai Viteazu ingropate langa manastire.

Ani de zile Teoctist, preotul staret, a incercat sa recupereze pamantul detinut in trecut de manastire: “comisia judeteana (n.r. de fond funciar) nu mi-a spus vreo doi ani de zile nimic, desi am depus actele in termen. Absolut nimic. El era la judet atunci. Oricum el nu a fost niciodata subalternul nimanui! Nu era nimeni mai mare ca el.” spune Teoctist, referindu-se la Liviu Dragnea.

Teoctist a mai incercat sa recupereze pamantul vorbind cu proprietarii, dar a aflat ca nu are cum: “eu m-am dus sa ma interesez de pamant pentru manastire, sa vorbesc cu oamenii care au pamant sa vedem cu care dam la pace. Am aflat ca toti sunt morti, copii lor sunt la Bucuresti si in strainatate unii, nu ai cu cine vorbi. Ca sa aflu, mai tarziu, ca el a facut acte cu mortii si acolo pamantul ii apartine”.

Preotii nu au reusit sa recupereze pamantul, in schimb Dragnea vaneaza in voie pe el. Mai spun ca, in urma cu cativa ani, obosit sa mai pandeasca prada si sa alerge dupa ea, Dragnea se urca pe streasina bisericii de unde ochea fara probleme vanatul cand iesea din codru.

Citeste toata ancheta Rise Project AICI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos