Acasă ACTUALITATE Fix doua luni au tinut promisiunile PSD! Ministrul finantelor anunta ca Guvernul...

Fix doua luni au tinut promisiunile PSD! Ministrul finantelor anunta ca Guvernul e gata sa reduca din cheltuieli!

2331

Guvernul condus de Sorin Grindeanu este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), astfel încât România să nu depăşească acest nivel, în condiţiile în care datoria publică este estimată să rămână sub nivelul de 38% din PIB, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, la lansarea raportului economic pentru România în 2017 al Comisiei Europene.

„Vom lua măsuri de reducere a cheltuielilor, dacă se ivesc derapaje”, a spus Ştefan, la prezentarea Raportului de ţară pe 2017, pentru România, al Comisiei Europene, informează Mediafax.

 Acest lucru înseamn că guvernul preferă să reducă cheltuielile, în loc să depăşească deficitul.
Ştefan nu a precizat însă ce tip de cheltuieli este pregătit guvernul să reducă. În practică, primul tip de cheltuieli care sunt tăiate pentru menţinerea deficitului sunt investiţiile.
Investiţiile statului au scăzut în 2016 cu 40%, de la 41 de miliarde de lei în 2015 la 29 de miliarde de lei. Anul acesta ele sunt programate să atingă 39 de miliarde de lei
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos