Acasă ACTUALITATE Florin Cîțu (septembrie 2021): ”A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva...

Florin Cîțu (septembrie 2021): ”A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român”. VIDEO

504

Înainte ca PNL și PSD să decidă declanșarea negocierilor pentru formarea unei… “mari coaliţii” între cele două partide, președinții celor două formațiuni, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, s-au atacat virulent în tot felul de declarații politice.
În acest joc politicianist a intrat și președintele Klaus Iohannis, care a susținut discursul electoral al PNL prin lansarea unor atacuri dure la adresa PSD chiar de la Palatul Cotroceni.

Iată doar câteva dintre aceste declarații războinice, care, într-un final, s-au dovedit a fi doar simple jocuri de imagine politică.

Klaus Iohannis (aprilie 2020): ”Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD.

Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”.

Florin Cîțu (septembrie 2021): ”A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Niciodată, Partidul Național Liberal sau eu nu vom face un compromis cu PSD. Nu vom fi alături de PSD, PSD-ul lui Dragnea, lui Ciolacu sau al altor pesediști. Niciodată nu vom fi lângă ei. Cine este lângă PSD, este cu Dragnea și este cu Ciolacu”.

VEZI VIDEO

Florin Cîțu (la congresul PNL): ”Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie votați PSD. Niciodată! Cum aș putea, când PSD este și va rămâne cel mai mare inamic al Partidului Național Liberal. Cât sunt eu președinte al Partidului Național Liberal nu vom face alianță cu PSD. Ne delimităm de acest partid toxic, care a făcut rău românilor.”

Marcel Ciolacu (martie 2021): ”Eu, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut vreodată. (…) Chiar nu ți-e rușine să spui că noi furăm? (…) Atât puteţi! Aceasta este viziunea dumneavoastră de austeritate pentru România şi veţi fi judecat de români pentru aceasta.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos