Acasă Sanatate Folosesti aerul conditionat la birou? Habar n-ai cate bacterii si cati virusi...

Folosesti aerul conditionat la birou? Habar n-ai cate bacterii si cati virusi INHALEZI!

Un aparat de aer conditionat, mai ales unul prost intretinut, este o sursa sigura de imbolnavire.

Este posibil să te alegi cu o răceală de la aerul condiţionat, dar nu din cauza curentului, cum ne-am obişnuit să credem, ci din cauza microorganismelor care se strâng în aparat. Poţi face gripă, răceală şi alte infecţii ale tractului respirator, otită, dar şi boala legionarului, un tip de pneumonie declanşată de bacteria Legionella care iubeşte aparatele de aer condiţionat. Bacterii, viruşi, ciuperci, într-un aparat de aer condiţionat poţi să găseşti toata gama de patogeni.

Rinita, faringita, amigdalita, şi alte infecţii ale tractului respirator superior sunt frecvente pentru că aerul condiţionat crează un mediu rece şi uscat, ideal pentru viruşii răcelii. Mucoasa nazală uscată este mai sensibilă în faţa atacurilor, deci ai mari şanse să răceşti dacă nu îngrijeşti cum se cuvine aparatul de aer condiţionat. Desigur, cei mai expuşi acestui risc sunt copiii şi bătrânii.

Tot din cauza aerului uscat vor avea probleme cei care suferă cu sinusurile. Acestea devin mai vulnerabile în faţa inflamaţiilor, infecţiilor şi iritanţilor. Soluţia: foloseste un spray nazal cu soluţie salină sau un umidificator care îţi va proteja şi pielea împotriva uscăciunii excesive.


Citeste si:

Ce poti pati daca stai picior peste picior la birou?!

HARTA DURERII! Arata-mi unde te doare ca sa-ti spun ce boala ai!


O altă problemă este temperatura pe care o obţii cu ajutorul aerului condiţionat. Venind din canicula de afară ai tendinţa să setezi aparatul pe o temperatură mult prea joasă, iar diferenţa aceasta este periculoasă, putând duce la şoc termic, mai ales la copii.

Temperatura ideală pe care să setezi aerul condiţionat este cu câteva grade mai mică decât cea de afară şi în niciun caz mai jos de 24-25 de grade Celsius.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn NEBUN a intrat cu masina cu VITEZA in multime! Peste 50 de victime!
Articolul următorCum sa alegi cel mai bun pepene! Nu vei da gres!