Acasă Angajari Fost ministru al muncii: E adevarat ca salariile cresc, dar in realitate...

Fost ministru al muncii: E adevarat ca salariile cresc, dar in realitate oamenii vor primi mai putini bani!

1248

Majorările prevăzute de proiectul legii salarizării unitare ar putea să nu se regăsească efectiv în buzunarele funcţionarilor publici, avertizează fostul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru. Şi asta din cauza altui proiect de act normativ, prin care contribuţiile sociale ar urma să rămână doar în sarcina angajatului. Declaraţia a fost făcută de fostul ministru tehnocrat într-un interviu pentru emisiunea „24 de minute”, pe care o puteţi urmări integral, miercuri, de la 12.30, pe www.digi24.ro şi pe pagina  de Facebook.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

„Practic, salariile nete în noua abordare vor fi mult diminuate faţă de nivelul pe care îl ştim noi. Ni se dă acolo costul salarial total, cu toate contribuțiile. Acesta e pericolul și au fost semnale de la sindicate, Cartel Alfa. Au spus că s-ar putea ca acest foc de artificii, cum cresc toate salariile, prin acea măsură anunțată, să ducă la diminuarea cheltuielilor pe care le are România de suportat, pentru că o parte sunt bani care se întorc”, a spus Dragoș Pîslaru.

„N-aș vrea să fiu în locul acestui guvern sau al partidului în momentul în care lumea, când se va uita pe fluturaş, va vedea că salariile degeaba au crescut cu 100% pe conceptul brut, când net au mai puțini bani”, a adăugat fostul ministru.

Articolul precedentFOTO-VIDEO Cea mai frumoasa statiune din Romania! Totul este rezervat complet pana in 2018!
Articolul următorNici Olguta nu mai stie ce spune! Acum anunta ca salariile medicilor si profesorilor cresc cu 25%, dar de la anul!