Acasă ACTUALITATE Fost sef al NATO: Rusia poate cuceri ORICAND Europa in 48 de...

Fost sef al NATO: Rusia poate cuceri ORICAND Europa in 48 de ore!

480

Un fost şef al NATO a avertizat că Europa ar fi la mila unui iminent atac al Rusiei, fără a avea un plan defensiv clar pentru a împiedica invazia.

Generalul Richard Barrons pretinde că Rusia are la dispoziţie avioane de luptă, nave militare şi trupe numeroase, care ar face ravagii în Europa în numai 48 de ore, în vreme ce NATO ar avea nevoie de câteva luni de zile să se replieze.

Fostul şef al Comandamentului Forţelor Comune din NATO spune că Germania, Franţa şi Italia ar capitula fără eforturi prea mari, nemenţionând statele din estul Europei, care ar fi victime sigure.

Pe acest fond, statele din blocul UE se concentrează mai mult pe pericolul reprezentat de ameninţările teroriste şi pe eforturile de combatere a emigraţiei ilegale de pe toată întinderea continentului.

Şi asta în condiţiile în care Rusia îşi modernizează arsenalul şi caută soluţii să combată tehnica militară existentă în NATO.

„Dacă ne uităm la capacitatea militară a NATO, aceasta o întrece pe cea a Rusiei. Dar dacă suntem atenţi, observăm că tehnica militară este găzduită de ţări extrem de latente, adormite chiar, iar asta ar fi o bună oportunitate pentru ruşi. Cu o forţă net inferioară pe hârtie, Moscova poate provoca daune majore în interiorul alianţei, având în vedere că nu există un plan concret de răspuns”, a spus generalul britanic, citat de The Independent.

Recenta anexare a Peninsulei Crimeea şi manevrele militare desfăşurate în Ucraina au provocat un val de critici internaţionale, dar comportamentul agresiv al Rusiei nu a reuşit să galvanizeze NATO într-o forţă capabilă să ţină piept unei eventuale invazii ruseşti.

„Există un plan de amplasare de trupe în ţările din estul Europei, aproximativ 1000 de militari, dar măsura deja este pusă la îndoială, neavând o susţinere armată reală sau un plan concret de combatere a unui atac surprinzător venit din partea Rusiei”, a mai spus Sir Barrons.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos