15.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATEFost vicepremier al Romaniei: Dragnea si Tariceanu au scos tara noastra de...

Fost vicepremier al Romaniei: Dragnea si Tariceanu au scos tara noastra de pe lista partenerilor strategici ai SUA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deputatul neafiliat Daniel Constantin, fost vicepremier, spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au scos România de pe lista partenerilor strategici ai SUA.

”Mesajul SUA este fără precedent la adresa unui partener strategic şi nu numai. Păstrarea independenţei justiţiei este un principiu foarte important pentru Statele Unite şi acest lucru a fost comunicat şi Poloniei, însă comunicatul întărea, la final, mesajul că Polonia rămâne un partener strategic. În comunicatul de ieri nu există aşa ceva la adresa României. Acest ultimatum extrem de dur, care ne-a scos de pe lista partenerilor SUA, neoficial, încă, dar evident, vine după mai multe mesaje din partea oficialilor americani în ultimele şase luni. Am văzut mesajul ambasadorului SUA în România săptămâna trecută şi chiar vă reamintesc de mesajul preşedintelui Trump în vară, la conferinţa comună cu Klaus Iohannis. Cheia adoptării modificărilor majore este comunicarea permanentă! Asta fac partenerii corecţi. Se informează reciproc. Asta trebuia să facă şi Leadership-ul politic actual, păstrând fără doar şi poate suveranitatea statului român. Nu poţi însă să ceri aceste lucruri de la doi oameni politici, Tăriceanu şi Dragnea, care nu pot gestiona nici măcar un parteneriat politic intern, dar unul strategic!”, a scris fostul vicepremier, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma într-o declaraţie de presă intitulată „România – propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar” că „Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România”.

Această legislaţie, „propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”, susţine purtătorul de cuvânt în declaraţia publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Ultimele stiri