Acasă ACTUALITATE Fostul CONSILIER PERSONAL al lui Iohannis a ajuns LA POLITIE!

Fostul CONSILIER PERSONAL al lui Iohannis a ajuns LA POLITIE!

33

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Secţiei 5 de Poliţie din Capitală. Expertul în securitate naţională, care şi-a dat demisia de la Cotroceni înainte să fie acuzat oficial de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, se află sub control judiciar.

scutaruScutaru a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA.  George Scutaru ar fi primit 170 000 de euro mită, pe care i-a folosit în campania electorală din 2008, pentru contracte de publicitate. Scutaru a primit banii de la Cristian Bigiu, cel care l-a denunțat pe Scutaru, la DNA.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

”În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău”

Procurorii afirmă că suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din 2008.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos