Fostul director al RATB: Bucurestenii NU SUNT OBLIGATI sa-si valideze cardul! Scrie in lege!

Fostul director al RATB: Bucurestenii NU SUNT OBLIGATI sa-si valideze cardul! Scrie in lege!

Fostul director al Regiei de Transport Bucureşti a declarat ca niciun călător nu este obligat de nicio lege să îşi valideze cardul de calatorie, controlorii nu îi pot forţa să prezinte actul de identitate, iar jumătate din autobuze, tramvaie şi troleibuze nu mai funcţionează.

Vicenţiu Antonescu anunţă că, în ultimele zile ca director RATB, a dat în judecată Primăria Capitalei pentru o datorie de 80 de milioane de lei pe care o are municipalitatea faţă de regie, scrie stiripesurse.ro.

Vicenţiu Antonescu a fost demis marţi de la conducerea Regiei de Transport Bucureşti, după ce ANAF a pus poprire pe conturile RATB din cauza datoriei uriaşe acumulate la bugetul de stat – 270 de milioane de lei.


Citeste si:

VIDEO Femeie SNOPITA in BATAIE de niste pensionari pentru ca fumat din tiagara electronica in RATB!

PANICA IN RATB! Un barbat de 30 de ani i-a smuls unei femei cercelul din ureche in autobuz!


Mai bine de jumatate dintre calatori fraudeaza transportul public. Practic, 1 din 2 oameni nu isi valideaza cartela in momentul in care se urca in autobuz, troleibuz sau tramvai. Mai mult, autoritatile spun ca nu pot sa faca nimic in acest sens, deoarece legea e deficitara si practic le permite calatorilor sa circule fara sa plateasca.

„Legea precizeaza ca la urcarea in mijlocul de transport in comun, sa iti platesti acea calatorie, dar nu suna ca o obligativitate. Oamenii nostri nu au dreptul sa ceara actul de identitate decat in prezenta unui agent de politie”, fost director al RATB, Vicenţiu Antonescu.

Este adevarat, in momentul acesta nu este obligatorie. Au existat mai multe solicitari din partea conducerii RATB pentru a introduce validarea obligatorie pentru toti calatorii„, spune Cornel Pieptea, Consilier General Municipiul Bucureşti, transmite Realitatea tv.
Share this post