A murit una dintre LEGENDELE TEATRULUI romanesc! A jucat in sute de spectacole!

Ajunsa la varsta de 83 de ani, actrita s-a stins din viata vineri, 14 august, lasand in urma ei o adevarata comoara teatrala.

Actriţa Leonie Waldman-Eliad s-a născut pe 24 ianuarie 1932 şi a avut o viaţă remarcabilă, pe care a dedicat-o unei instituţii şi unei tradiţii de unii uitată – teatrul idiş.

Actriţa a „slujit cu dârzenie” Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, până la finalul vieţii. Leonie Waldman-Eliad are în palmares peste 120 de roluri interpretate în teatru şi film.

Înmormântarea va avea loc duminică, de la ora 11.00, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din Bucureşti.


Citeste si:

A murit! Era o legenda a filmului romanesc, ai vazut-o in nenumarate filme!

Fiica unui cunoscut politician PSD a murit la doar 18 ani!

A murit! Romania a pierdut unul dintre cei mai mari medici!


Întreaga viață și carieră a doamnei Leonie Waldman-Eliad a fost dedicată scenei Teatrului Evreiesc de Stat, debutând în anul 1948 și slujind teatrul până în ultima clipă a vieții sale”, se arată în comunicatul citat.

Leonie Waldman-Eliad, absolventă a Conservatorului Pergola, a fost o continuatoare a tradiției teatrului idiș din România. A interpretat peste 120 de roluri în teatru și film, iar alături de orchestra teatrului a imprimat „Cântați cu mine!” — un disc de o înaltă valoare artistică, care a scos în evidență o voce inconfundabilă, se arată în comunicatul Teatrului Evreiesc de Stat.