A murit! Romania a pierdut unul dintre cei mai mari medici!

Academia Romana este in doliu dupa s-a stins din viata unul dintre cei mai mari medici pe care i-a avut tara noastra, scrie stiripesurse.ro.

Academicianul Laurenţiu Popescu, care din 1993 era director al Institutului Naţional “Victor Babeş” din Capitală, fiind cel care a descoperit telocitele, a murit, la vârsta de 71 de ani.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Institutul Naţional de Patologie “Victor Babeş”, unul dintre cei mai exponenţiali profesionişti ai cercetării ştiinţifice medicale mondiale, directorul general al Institutului Naţional “Victor Babeş”, academicianul Laurenţiu Popescu, a încetat din viaţă. Trupul neînsufleţit al academicianului a fost depus la Biserica Icoanei din Parcul Icoanei din Bucureşti, iar înmormântarea va avea loc miercuri, la Cimitirul Ghencea Civil.


Citeste si:

Un cunoscut jurnalist din Romania a murit la doar 36 de ani!

La doar 9 anisori, a MURIT de DORUL parintilor plecati in strainatate!


Laurenţiu Popescu a fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti (1992-2004), preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale (2006-2011), preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române (2006-2014) şi, din 1993, director general al Institutului Naţional “Victor Babeş” din Bucureşti.

Academicianul Laurentiu Popescu este cel care a descoperit telocitele, un tip de celule umane cu rol regenerativ, capabile să vindece inima pacienţilor care au suferit un infart miocardic.