Acasă Stirea zilei Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, ironica la adresa Gabrielei Firea: „Ceata...

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, ironica la adresa Gabrielei Firea: „Ceata lui Pitigoi, dai intr-unul, tipa doi”

1517

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, comenteaza ironic modul in care Gabriela Firea s-a grabit sa intervina pentru a-i lua apararea lui Adrian Streinu-Cercel.

„Dupa ce a solicitat ‘impunitate pentru achizitiile din aceasta perioada’ domnul doctor Adrian Streinu Cercel, recomandase izolarea totala in categoria de varsta 40 – 65 de ani, ‘in cazul activitatilor de serviciu neesentiale pentru functionarea in caz de pandemie’. Nici nu stiu cu ce sa incep… cu categoria de varsta sau cu ‘activitatile neesentiale’? Care vor fi fiind acele activitati neesentiale, va puteti gandi la niste exemple? :))

Nu mai zic de varsta, caci ajungem iarasi la pensiile speciale si la pensionarea timpurie a multor categorii nepopulare… dar pe care mai apoi ii regasim reincadrati in campul muncii si de cele mai multe ori TOT la stat. Oare la acestia se va fi referit domnul doctor? In cazul acesta, se clarifica si ‘activitatile neesentiale’ – nu le mai da voie la furat decat cu declaratie pe proprie-raspundere :))

P.S. Am vazut ca dupa demiterea d-lui Streinu, in apararea domniei sale a sarit iute, doamna primar general Firea. Vorba aceea, ‘ceata lui Pitigoi, dai intr-unul, tipa doi’”, a scris Birchall pe Facebook.

Gabriela Firea reactioneaza foarte nervoasa dupa ce Adrian Streinu-Cercel a fost dat afara, joi, de ministrul Sanatatii din functia de sef al Comisiei stiintifice speciale anti-COVID.

„Prin razbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Si nici nu se va limita raspandirea virusului. Intr-o vreme in care toti specialistii trebuie sa fie ascultati si sustinuti (nu avem asa multi!), ne rafuim cu ei si ii ducem in malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem ingropa securea razboiului politic dement macar cat sufera toata tara, toata planeta?

Si, in fond, cu ce a gresit? S-a dovedit a fi o minciuna confectionata cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie si prieteni care sa-i aprovizioneze cu medicamente si alimente.

Iar in privinta proiectului privind testarea pe scara larga a ceratenilor, unde e vina? Toate tarile aplica, deja, astfel de solutii medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale.

As fi iesit in apararea oricarui medic nedreptatit. Sunt curioasa cati vor reactiona la aceasta situatie fara nicio logica”, a scris Firea pe Facebook.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, l-a dat afara, joi, pe Adrian Streinu-Cercel de la sefia Comisiei stiintifice speciale anti-COVID din Ministerul Sanatatii.

”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar presedintele comisiei. Avem discutii, sunt propuneri, dar nu am putut sa fiu de acord cu dansul. De asta am spus ca gandim la oportunitati, protejam persoanele varstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.

Aparitia acelui ‘plan de vacanta’ nu a facut decat sa extrapoleze anumite ganduri, anumite gandiri… Decizia a fost de a-l demite din functia de presedinte al acestei comisii si i-am comunicat si dansului acest lucru. Nu mai este presedintele comisiei stiintifice la nivelul ministerului si nici nu mai face parte din aceasta comisie. Domnul Streinu-Cercel nu a obiectat fata de aceasta decizie”, a spus Tataru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos