Acasă Sanatate Fostul presedinte CNAS Lucian Duta acuzat de nereguli comise la cardul de...

Fostul presedinte CNAS Lucian Duta acuzat de nereguli comise la cardul de sanatate si pagube de 1,2 milioane euro!

Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli la cardul national de sanatate, si determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul presedinte CNAS Lucian Duta.

Neregulile au fost sesizate de catre inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, intr-un raport redactat in urma cu aproape o luna.

Controlul a fost efectuat la Ministerul Sanatatii, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) si Imprimeria Nationala privind respectarea cadrului organizatoric si functional pentru introducerea cardului national de asigurari sociale de sanatate. In perioada supusa controlului, functia de presedinte CNAS a fost ocupata de Lucian Duta (10 decembrie 2009-8 mai 2012), Dorin Ionescu interimar (director general, 9-24 mai 2012) si Doru Badescu (25 mai 2012-13 iunie 2013).

In document se arata ca introducerea cardului a fost aprobata, in sedinta de guvern la inceputul lunii septembrie 2010, prin memorandum aprobat de premierul Emil Boc, initiat de ministrul Sanatatii Attila Cseke, si seful CNAS, Lucian Duta, fiind stabilita producerea cardurilor incepand cu ianuarie 2011 intr-un ritm de un milion carduri lunar, astfel incat toti cei 18,5 milioane de asigurati, la care se face referire in memorandum, sa fie acoperiti in 18-19 luni.

Inspectorii il acuza insa pe Lucian Duta ca nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit defectuos obligatiile de serviciu, prin faptul ca nu a incheiat cu Imprimeria Nationala contractul pentru producerea cardului, a propus acordarea catre Posta Romana, prin negociere fara publicarea unui anunt de participare, a contractului de curierat, fara ca Posta sa aiba exclusivitate pentru prestarea acestor servicii si a determinat o paguba la Imprimerie de peste 1,2 milioane euro.

In consecinta, Guvernul anunta ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie, Curtea de Conturi, Autoritatea Nationala pentru Achizitii Publice, Ministerul Sanatatii, informand si Ministerul de Interne.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFC Rapid ramane in LIGA I dupa ce a invins Concordia Chiajna cu scorul de 2-1!
Articolul următorNoul produs lansat de Loteria Romana! Vezi cum se joaca „Full Casino”!