Acasă ACTUALITATE Fostul prim-ministru al Italiei: La anul NU VA MAI EXISTA Europa!

Fostul prim-ministru al Italiei: La anul NU VA MAI EXISTA Europa!

Dat fiind că nu există o soluţie naţională la terorism sau migraţie, acest lucru înseamnă că ambele probleme necesită o soluţie europeană, a declarat fostul prim-ministru italian Enrico Letta, relatează marţi agenţia de presă macedoneană MIA.

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, Letta şi-a exprimat temerea că, la anul pe vremea asta, s-ar putea să nu mai existe o Europă. Întrebat dacă consideră că ‘ideea europeană’ nu mai este la fel de populară cum era cândva, Letta a replicat:

‘Absolut. Oamenii sunt mai puţin entuziaşti în legătură cu Europa şi consecinţa este că liderii săi, politicienii, cred că şi ei trebuie să fie mai puţin entuziaşti, pentru a obţine voturi. Iar aceasta înseamnă că va exista mai puţină integrare europeană. Ştiţi, sunt multe domenii în care nu există răspunsuri la nivel naţional. Chestiuni ca lupta împotriva terorismului sau managementul afluxului de refugiaţi. Sunt chestiuni distincte, dar ceea ce au în comun este faptul că avem nevoie de o soluţie europeană pentru ambele. Dacă nu ai răspunsuri europene, nu ai răspunsuri eficiente, doar dispute politice. Din acest motiv, partidele populiste o duc astăzi atât de bine în sondaje. Nu există soluţii clare la problemele care îi afectează pe oameni, iar cetăţenii reacţionează la acest lucru’.

Întrebat dacă este ‘îngrijorat de apropiatele alegeri din ţări europene precum Franţa, unde rezultatele ar putea fi chiar mai rele decât înainte’, fostul premier italian a declarat că ‘Franţa şi Germania vor avea alegeri anul viitor, şi probabil că şi Spania’.

‘Intrăm într-o perioadă în care, dacă adăugaţi şi referendumul din Italia (pe tema schimbării Constituţiei – n.r.), vom avea 12 luni în care politicienii din patru ţări mari din zona euro vor trebui să răspundă în faţa alegătorilor lor pentru politicile pe care le-au impus. Dar dacă vom continua să ne gândim că trebuie să aşteptăm până după alegerile la nivel naţional înainte de a face ceva, nu vom face decât să aşteptăm şi nu ne permitem acest lucru, deoarece, sincer, nu cred că problemele europene mai pot aştepta 12 luni. Ne aflăm deja într-un proces de dezintegrare, deci dacă trebuie să aşteptăm până în septembrie 2017, după referendumul din Italia, alegerile din Spania, alegerile din Franţa şi alegerile din Germania, mă tem că în septembrie 2017 nu va mai exista o Europă’, titrează agerpres.ro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO – Descoperire UIMITOARE pe o plaja din Romania! E UNIC in tara noastra!
Articolul următorPolitistii AU DESCINS acasa la Victor Ponta!