Acasă ACTUALITATE Fostul sef al SRI: Spionii rusi au intensificat activitatea in Romania!

Fostul sef al SRI: Spionii rusi au intensificat activitatea in Romania!

39

George Maior, fostul sef al SRI, a declarat ca acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat nu numai în România ci şi în alte state europene.

„Nu numai în România. Dacă observaţi recente rapoarte venite din Polonia, de exemplu ale Serviciului Intern polonez privind activităţile de informaţii ale Rusiei pe teritoriul Poloniei, s-a precizat clar că s-au intensificat cantitativ şi calitativ, ceea ce s-a întâmplat şi în România, şi în alte state cu intenţia de a culege informaţii privind orientarea politică şi strategică a ţării. Nu uităm şi scutul antirachetă, o foarte mare preocupare a Rusiei faţă de această dezvoltare cu intenţia chiar de a genera anumite influenţe în ceea ce priveşte politica Rusiei în aceste state”, a spus Maior la Pro Tv.

El a adăugat că spionii îşi pot obţine informaţiile de la diverşi oameni din politică şi din instituţii.

„Sarcina unui serviciu de contraspionaj este să avertizeze, să preîntâmpine asemenea acţiuni şi spun că SRI face o treabă bună din punctul de vedere al controlului informaţional al acestor situaţii. A fost un caz acum câţiva ani când serviciile ruseşti în colaborare cu cele ucrainene de atunci au reuşit să penetreze elemente din cadrul Ministerului Apărării. S-a lăsat şi cu condamnări atunci şi cu expulzări de diplomaţi ruşi şi ucraineni”, a precizat fostul director SRI.

George Maior a menţionat că spionii ruşi încearcă să influenţeze luarea unor decizii „cât mai favorabile Rusiei”, inclusiv la nivelul Uniunii Europene.

Sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos