17.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiFostul sef SRI: "Ungaria… un cal troian, sub influenta Moscovei"

Fostul sef SRI: „Ungaria… un cal troian, sub influenta Moscovei”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul director al SRI sanctioneaza dur faptul ca Viktor Orban s-a intalnit in urma cu cateva zile la Beijing, in China, cu Vladimir Putin si si-au dat mana intr-un demers ce sfideaza teribil politica oficiala a Uniunii Europene si a NATO legat de Rusia.

Primul ministru ungar a aparut zambitor intr-o imagine iconica alaturi de presedintele rus aratand practic in felul acesta intregii lumi faptul ca Ungaria sustine si are legaturi puternice in continuare cu Rusia. Intalnirea celor doi lideri politici a starnit reactii dure in toate colturile Uniunii Europene si sfidarea de care Viktor Orban a dat dovada nu face decat sa alimenteze si mai multe conflicte si tensiuni in interiorul Uniunii Europene.

“Ungaria tinde sa fie o amenintare la adresa arhitecturii europene, un cal troian aflat tot mai mult sub influenta Moscovei. No comment!” este postarea sa de pe Twitter care face referire la o opinie veche de aproape 10 ani a lui Hellvig.

„Privind aceasta fotografie realizata acum doua zile, mi-am adus aminte de un text pe care l-am publicat in februarie 2015: “Ungaria tinde sa fie o amenintare la adresa arhitecturii europene, un cal troian aflat tot mai mult sub influenta Moscovei”, a scris Hellvig pe Twitter dupa ce fotografia in care Putin si Orban isi dau mana a aparut in spatiul public.

Ultimele stiri