Acasă Stirea zilei Fotbalistul Ioan Hora de la CFR Cluj, condamnat la inchisoare

Fotbalistul Ioan Hora de la CFR Cluj, condamnat la inchisoare

47

Unul dintre fotbalistii campioanei CFR Cluj, atacantul Ioan Hora, a fost condamnat la 6 luni de inchisoare, cu suspendare, pentru ca a condus un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Fapta pentru care Hora a fost pedepsit marti este destul de veche. Cu mai bine de doi ani in urma jucatorul evolua la Gloria Bistrita. Dupa un meci disputat chiar impotriva CFR-ului, sportivul s-a urcat baut la volan si a provocat un accident rutier in Cluj.

Hora a refuzat alcool testul atunci cand politistii i-au cerut acest lucru iar, ulterior, probele biologice recoltate Institul de Medicina Legala au relevat o concentratie de 1 la mie!

Fotbalistul celor de la CFR Cluj nu a colaborat cu anchetatorii, ba chiar a incercat sa ii introduca pe o pista falsa.

Astfel, daca initial a recunoscut ca a baut intr-un bar, e si-a schimbat declaratia atunci cand a realizat ca fapta este una cat se poate de grava. Ora de Cluj anunta ca Ioan Hora a sustinut ca si-a condus tatal la aeroport inainte de accident, gustand cu el 150 de mililitri de tuica in parcare, inainte ca acesta sa se imbarce in avion.

In aceste conditii, acuzatiilor de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si refuz de a se supune alcool testului, jucatorul campioanei s-a procopsit cu un nou dosar, pentru marturie mincinoasa, in incercarea de inducere in eroare a organelor judiciare privind consumul de alcool.

Marti, vicepresedintele Judecatoriei Cluj, Lucian Marian, cel care a judecat acest dosar, a dispus condamnarea lui Ioan Hora la 6 luni de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei pe o perioada de proba de 2 ani.

Mai mult, magistratul a hotarat si confiscarea masinii cu care Hora a comis accidentul.

Fotbalistul celor de la CFR Cluj are 24 de ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos