10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiMehedintiFOTO - Peste cu dinti de om, originar din Amazon, prins pe...

FOTO – Peste cu dinti de om, originar din Amazon, prins pe Dunare dupa ce a atacat un pescar!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un pescar a fost mușcat pe Dunăre de un pește cu dinți de om, poreclit „Spărgătorul de nuci‟, care se găsește de obicei în Amazon! Incidentul a avut loc în zona portului din Drobeta Turnu Severin.

„A sărit direct pe picior când s-a văzut prins. Eu trăsăi piciorul că nu ştiui ce sare când mă muşcă. Trăsăi picioru: «ia uite, bă, frate, ăsta mă muşcă!» Aseară am fost cu colegul meu în jurul orei 20,30 să băgăm plasele la pescuit, am vorbit să ne întâlnim mâine dimineaţă (n.r. 23 iunie), la orele 7,30, ne-am dus să scoatem plasele.

În timp ce scoteam plasele, la ultima, din dreptul kilometrului fluvial 929 -200, când să o scoatem, el trăgea de plasă, eu ţineam la rame, când îi zic:

«Bă, da ce e cu caricatura asta de peşte în plasă». Nu am văzut aşa ceva şi pescui de 35 de ani (…) L-am pus în barcă jos, mă uitam la el şi o dată ciup de picior”, povesteşte Costel Anghelescu, pentru adevarul.ro.

Peştele pacu, care atacă, potrivit „Daily Mail‟, testiculele înotătorilor sau ale pescarilor, poate atinge lungimea de 1,21 metri şi greutatea de 25 de kilograme.

Unii experţi se tem mai mult pentru sănătatea faunei locale, iar alţii încearcă să calmeze oamenii susţinând că peştii pacu nu pot supravieţui în ape reci.

Ultimele stiri