Acasă Mures FOTO – Romania LOVITA de TORNADA! Sute de case distruse sau avariate...

FOTO – Romania LOVITA de TORNADA! Sute de case distruse sau avariate GRAV!

12
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, colonel Dorin Oltean, a declarat luni, pentru Agerpres, că în urma furtunii extrem de violente, descrisă de localnici drept o tornadă, acoperişurile a 307 case din comuna Cuci, din satele Dătăşeni şi Cuci, au fost avariate, în 12 cazuri acestea fiind distruse în totalitate.

Colonelul Oltean a arătat că în Cuci au fost avariate acoperişurile a 153 case, 7 au fost distruse în totalitate, turlele la două biserici au fost puse la pământ, iar un bărbat care se afla într-o gheretă a fost rănit la o mână. În Dătăşeni au fost afectate parţial acoperişurile la 150 case, la 5 case acestea au fost distruse în totalitate, 6 stâlpi de curent electric au fost doborâţi, o autoutilitară a fost răsturnată şi două persoane prezintă contuzii uşoare.

‘Se pare că oameni nu au greşit când au spus că asupra lor s-a abătut o tornadă. La acest moment avem 13.599 de consumatori fără curent electric, din 60 localităţi, avem avarii la 157 de puncte de transformare. Împreună cu domnul prefect suntem în drum spre Cuci, unde va fi convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. La faţa locului avem 5 echipaje de la 5 subunităţi’, a arătat col. Dorin Oltean.

Tot în urma furtunii de duminică seară, o fetiţă în vârstă de 2 ani a murit la Brâncoveneşti, strivită în maşina familiei, după ce vântul a doborât un copac.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Foto: radiomures.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos