Acasă Mures A inflorit UNICA rezervatie de bujori de stepa din Europa! Mii de...

A inflorit UNICA rezervatie de bujori de stepa din Europa! Mii de turisti o viziteaza in INIMA TRANSILVANIEI!

Una dintre cele mai spectaculoase comori naturale ale României este rezervația de bujori de la Zau de Câmpie , locul unde bujorii sau aclimatizat la o înălțime de peste 450 metri.

Într-un peisaj de basm, aria naturală adăpostește Bujorii de Sepă (Paeonia Tenuifolia – n.r.) și este considerat unicul loc din România și din interiorul Arcului carpatin unde crește această specie de plante, fiind situată și pe cel mai înalt loc din lume unde această plantă s-a putut adapta,  scrie paginadeagricultura.ro

bujori

(foto vacanta.infoturism.ro)

Aria naturală se află în extremitatea vestică a județului Mureș, aproape de limita de graniță cu județul Cluj, în bazinul hidrografic al Pârâului de Câmpie, pe teritoriul comunelor Zau de Câmpie și Valea Largă, în partea centrală a Depresiunii colinare a Transilvaniei, scrie Agrointeligența.

Aria protejată se întinde pe o suprafață de 3,49 ha și este inclusă în situl de importanță comunitară – Zau de Câmpie.

bujori

(foto punctul.ro)

Spectacolul naturii este întregit de o fâneață formată din două parcele, încadrată în bioregiunea continentală a Transilvaniei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLocul ascuns din inima Apusenilor, de o frumusete incredibila! Putini romani au auzit de el!
Articolul următorCe a ajuns Romania! Tiganii INTERLOPI DEFILEAZA prin Bucuresti la inmormantarea FASTUOASA a lui Fane Spoitoru!