Acasă Mures Un oras din Romania este terorizat de sobolani. Se plimba ziua, in...

Un oras din Romania este terorizat de sobolani. Se plimba ziua, in amiaza mare, pe strazi

Un întreg cartier din Târgu Mureș este terorizat de șobolani! Rozătoarele invadează locurile de joacă pentru cei mici, iar localnicii sunt îngroziți și se tem pentru siguranța copiilor.

În oraș, nu au mai avut loc acțiuni de deratizare și dezinsecție din 2020, se plâng oamenii.

Între blocuri și în spațiile de joacă din Târgu Mureș au început să apară, în urmă cu câteva săptămâni… șobolani. Localnicii sunt oripilați și revoltați.

Localnică: „Dimineața, când mergem la grădiniță cu fetița, o văd, intră sub tufe, aici lângă intrarea în bloc. Zice o vecină că într-o zi și-a sunat soțul să vină să poată să intre. Sunt mari, dacă mușcă un copil, aici pe trotuar copiii desenează.”

Localnică: „Ar trebui să se deratizeze și să se facă ceva. Se joacă copii în parcuri dar și în parcuri sunt șobolani.”

Localnic: „Sunt o grămadă de șobolani, nu s-a făcut deratizare cred că de anul trecut… Nu, nu nici anul trecut nu s-a făcut deratizare.”

Primăria din Târgu Mureș a organizat o licitație pentru lucrările de deratizare și dezinsecție, însă, din cauza contestațiilor făcute de firmele participante, în oraș nu mai există acest serviciu din… 2020! Abia recent situația a fost rezolvată.

Florian Moldovan, director ADP Târgu Mureș: „Vor fi în jur de 7.500 de capcane pentru șobolani, vor fi 15.000 în felul acesta. Practic se vor elimina aceste rozătoare care au apărut, sau apar în general în această perioadă de primăvară. Într-un final am reușit să încheiem cu un nou operator.”

Firma cu care primăria a încheiat contractul va începe acțiunile săptămâna aceasta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentInca un accident feroviar grav in Romania: Doua locomotive s-au lovit frontal, in Giurgiu
Articolul următorGreva din invatamant: Premierul Nicolae Ciucă cheamă liderii de sindicat la negocieri