Cutremurul de noaptea trecută s-a simţit puternic la Iaşi. De pe unele clădiri vechi din oraş au căzut mai multe ornamente. De asemenea, şase persoane au sunat la 112, solicitând ambulanţa în urma unor atacuri de panică, relatează digi24

Seismul a afectat una dintre clădirile importante de patrimoniu ale Iaşiului – Palatul Braunstein, de lângă Piața Unirii, o construcție de la începutul secolului al XX-lea, care nu a fost niciodată reabilitată.

Primăria a căutat de-a lungul ultimilor ani soluții pentru reabilitarea clădirii, inclusiv fonduri europene, costurile unei asemenea operațiuni fiind estimate la 20 de milioane de euro.

După seismul de noaptea trecută, s-au desprins bucăți din fațadă, ornamentele unui bloc, practic, iar acum zona este izolată.

Primăria a expertizat seismic 400 de clădiri în Iași, 140 dintre acestea având risc ridicat. 60 sunt blocuri de locuințe, în care locuiesc mii de oameni. Mulți s-au speriat, astfel că serviciul de ambulanță a fost solicitat la șase adrese unde existau persoane care suferiseră atacuri de panică.