10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEFranta a folosit satelitul pentru a vedea cine are piscina si daca...

Franta a folosit satelitul pentru a vedea cine are piscina si daca plateste impozit pentru ea

in:

Stiri pe acelasi subiect

Franta a emis mandat de arestare pentru Bashar al-Assad, protejatul Rusiei

Lucrurile se complica in Orientul Mijlociu dupa ce Franta...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Franța a obținut un câștig neașteptat. În urma unui experiment realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, au fost descoperite peste 20.000 de piscine nedeclarate, care au crescut nivelul impozitelor, relatează BBC.

Piscinele duc la creșterea impozitelor pe proprietate, deoarece cresc valoarea proprietății, iar legea franceză prevede că acestea trebuie declarate. Software-ul AI, dezvoltat de Google și de firma franceză de consultanță Capgemini, a descoperit piscinele studiind imagini aeriene din nouă regiuni franceze, în timpul unui test făcut în octombrie 2021.

Regiunile Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute -Savoie, Vendée, Maine-et-Loire și Morbihan au făcut parte din acest test care ar putea fi desfășurat acum în toată țara.

În Franța existau peste 3,2 milioane de piscine private în 2020, potrivit site-ului de date Statista. În timpul pandemiei COVID, când mulți angajați au lucrat de acasă, s-a înregistrat o nouă creștere a cererii pentru construcția de piscine.

O piscină medie, de 30 metri pătrați, este taxată cu 200 de euro pe an. Ineligența artificială ar putea fi folosită și pentru a găsi extinderi de locuințe, terase sau foișoare nedeclarate, care joacă, de asemenea, un rol în impozitul pe proprietate, spun autoritățile franceze.

Ultimele stiri