Acasă ACTUALITATE Fug de vointa poporului: Dupa Tariceanu si Ciolacu anunta amanarea alegerilor parlamentare!

Fug de vointa poporului: Dupa Tariceanu si Ciolacu anunta amanarea alegerilor parlamentare!

264

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi seara ca PSD doreste ca alegerile parlamentare sa fie amanate. Guvernul a decis ca alegerile sa aiba loc pe 6 decembrie, insa CCR a decis ca Parlamentul fixeaza data alegerilor.

„Dupa parerea mea oamenii vor avea lehamite si cred ca numarul de cazuri va fi din ce in ce mai mare. Vom trece de 2500 de cazuri, spre 3000 de cazuri pe zi. Este clar ca nu pot fi organizate alegeri. (…) Este posibil sa depunem un proiect de lege de amanare a alegerilor. Am vazut mai multi lideri poltici ca sustin acest lucru. Avem responsabilitati fata de romani.

Este clar ca pandemia nu este controlata de guvern, vom vota amana alegerilor daca se depune proiectul”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Presedintele Iohannis a reactionat vehement fata de propunerea de amanare a alegerilor parlamentare pana in luna martie 2021. O propunere in acest sens a fost facuta de Calin Popescu Tariceanu.

„Nu este oportun, este o incercare jalnica a unor politicieni de a mai prinde cateva luni de diurna. Ultimul termen rezonabil este 6 decembrie. Sper ca procedurile in curs sa duca la validarea acestei date. Niciun parlament serios nu isi imagineaza ca poate sa stea pana la Sfantu Asteapta”, a declarat Iohannis.

„Mandatul se termina, riscam sa intram intr-o perioada inadmisibila. Mandatul se termina pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolva automat, dar nu mai pot discuta legi organice. Va dati seama ce catastrofa pentru Romania, in plina iarna, sa nu poata da legi organice. Pentur a putea actiona in pandemie, cu legi bune care lamuresc situatiile concrete, e nevoie de un parlament cu puteri depline, 100% functional, nu ca acum cu majoritate toxica si cu parlamentari care de-abia asteapta sa mai ia diurna inca trei luni de zile peste mandat”, a mai aratat presedintele.

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a solicitat, miercuri dimineata, ca alegerile parlamentare sa aiba loc in luna martie 2021, dupa ce CCR a stabilit ca Parlamentul decide data acestor alegeri. Guvernul a decis deja ca alegerile sa fie pe 6 decembrie.

„Curtea Constitutionala a stabilit ca legea care prevede ca Parlamentul Romaniei este cel care stabileste data alegerilor parlamentare este constitutionala. In aceste conditii cred ca este foarte potrivit ca Parlamentul sa hotarasca rapid o data pentru alegerile parlamentare. Noi suntem in favoarea organizarii lor in luna martie 2021.

Pentru acest punct de vedere avem cateva argumente:

1. Sa ne lamurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce in ce mai mari de infectari si inca nu au venit valurile de la deschiderea scolilor si alegerile locale.

2. O amanare a alegerilor ne va permite sa trecem peste sezonul virozelor si gripelor de sezon care vor complica si mai tare situatia medicala.

3. Vom da o sansa noilor administratii locale sa se aseze, sa faca pregatiri pentru iarna si nu sa fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta daca toti reprezentantii clasei politice considera ca cetateanul are intaietate.

4. Va da timp guvernului Orban sa negocieze cu statele in care traiesc multi romani pentru a putea organiza in siguranta sectii de vot.

Intuiesc reactia lui Orban (Tariceanu a obtinut un scor mic si nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decat interesul unui partid sau altul. Este vorba daca vrem sa ramanem intr-o democratie participativa si libera sau abandonam aceasta idee si lasam sa voteze in locul nostru tabletele STS-ului!”, a anuntat Tariceanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos