Acasă ACTUALITATE Gabriel Mutu, candidatul PSD la Sectorul 6 in Bucuresti, MINTE IN DECLARATIA...

Gabriel Mutu, candidatul PSD la Sectorul 6 in Bucuresti, MINTE IN DECLARATIA de avere! A ascuns peste 300.000 de euro!

18

Gabriel Mutu este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari şi candidat la Primăria Sectorului 6. Acesta a susţinut pe proprie răspundere că nu deţine vreo locuinţă, în declaraţia sa de avere din 2008, în ciuda faptului că domiciliul de lux aparţinând soţiei sale, măsurând 548 de metri pătraţi a fost trecut până în anul 2009 sub numele unui srl aflat sub controlul senatorului Gabriel Mutu.

După 2009, imobilul de lux a fost înregistrat în cadrul unui alt srl pe care îl administrează soţia sa, scrie cetateanul.net.

Prima declaraţie de avere făcută în 2008 a parlamentarului Gabriel Mutu, arată că singura locuinţă a acestuia este un imobil de pe strada Elena Văcărescu. Mai mult, nici în următoarele declaraţii de avere, din 2009 şi 2010 nu figurează înregistrată vreo proprietate a familiei, dar Claudia Mutu, soţia sa avea recunoscut la acea vreme un apartament situat pe Bulevardul Preciziei, nedeclarat însă ca domiciliu.

Potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, după datele oficiale din actele de identitate, soţia lui Gabriel Mutu locuieşte într-un bloc luxos de pe strada Grigore Gafencu din Sector 1, din apropierea parcului Herăstrău, care măsoară 548 de metri pătraţi. Este vorba despre un apartament de tip penthouse, trecut până în anul 2009 sub numele srl-ului controlat la acel moment de Gabriel Mutu, acţionar majoritar cu un procent de 98%.


Citeste si:

Acuzatii DURE in Sectorul 6 din Bucuresti! Mironescu: Bodu e omul lui Mutu!

De ce se afunda in GUNOAIE bucurestenii din Sectorul 6: Gabriel Mutu tinteste un contract de salubrizare de 25 de milioane de euro!


Gabriel Mutu se reteage din firmă, cesionându-şi acţiunile firmei MG Development Corporation, în baza Hotărârii nr. 1 data în 19 august 2009 a Adunării Generale a Asociaţilor din cadrul firmei Leader Magic. De precizat că firma către care Mutu îşi cesionează acţiunile este controlată tot de acestal şi administrată de soţia sa. Pe scurt, seatorul Gabriel Mutu îşi trece apartamentul de pe numele firmei controlate de el pe firma soţiei sale.

În acelaşi timp, în august 2009, MG Development Corporation majorează capitalul social al firmei Leader Magic cu un aport în natură, în valoare de 1.345.000 de lei, echivalentul a 320.000 de euro, compus din imobilul de pe strada Gigore Gafencu şi garajul locuinţei.

Firma MG Development Corporation  a fost înfiinţată în 2008, având ca acţionari pe Gabriel Mutu şi omul e afaceri Cătălin Iordăchescu, care iese din srl după numai o lună, lui Mutu rămânându-i un procent de 98%, trecând restul de 2% în contul soţiei sale. Mai târziu, în august 2009 când apartamentul soţiei sale iese de sub controlul MG Development Corporation, Gabriel Mutu controlează acţionariatul societăţii. În aceeaşi perioadă, Mutu se retrage din MG D. C. În urma aprobării transferului apartamentului în care locuieşte şi îşi cesionează acţiunile firmei numele altei firme – Leader Residential Concept – administrată de soţia sa, deţinut printr-o altă firmă a familiei.

Drept consecinţă a tuturor acestor schimbări, Leader Residential deţine un procent de 99,99% din firma care a cedat apartamentului Claudiei Mutu, iar aceasta rămâne cu 0,01%, scrie cetateanul.net.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos