Acasă ACTUALITATE Gabriela Firea starneste un nou scandal: Refuza sa respecte o hotărâre definitivă...

Gabriela Firea starneste un nou scandal: Refuza sa respecte o hotărâre definitivă a instanței!

314

La trei ani de când a fost destituită nelegal din funcția de manager al Teatrului Odeon, Dorina Lazăr a fost repusă în funcție de o decizie definitivă a Tribunalului București – Secția Contencios Administrativ, nu însă și de Gabriela Firea, care ar fi trebuit să pună în aplicare această decizie. Primarul Capitalei a ales să ignore hotărârea instanței, riscând totodată o plângere penală în acest sens, mai ales că pe 16 iunie 2020 a primit o notificare prin executor judecătoresc, de atunci trecând deja aproape o lună, informează vewstibune.com.<

Avocata Dorinei Lazăr, Valentina Topor Varban, a transmis o declarație de presă pe care o redăm:

Primarul General a dispus în mod nelegal, la data de 24.08.2017, încetarea Contractului de management încheiat de Primăria Municipiului București cu actrița
Dorina Lazăr, pentru conducerea Teatrului Odeon. Dispoziția Primarului General a fost atacată în instanță de d-na Dorina Lazăr, iar instanța a constatat abuzul Primarului General, netemeinicia motivelor pentru care s-a dispus revocarea din funcție, contradicția vădită între acestea și calificativele acordate la evaluarea managementului de către Comisia de Specialitate și a constatat nulitatea Dispoziției Primarului General nr. 1181/24.08.2017 prin care s-a dispus încetarea contractului de management.
Sentința civilă nr. 1325/26.02.2019 a Tribunalului București – Secția Contencios Administrativ și Fiscal a rămas definitivă prin respingerea recursului declarat de
Primarul Gabriela Firea (Decizia Curtii de Apel București Secția a IX-a, nr. 638/10.06.2020).

Ca efect al anulării Dispoziției de revocare din funcție a d-nei Dorina Lazăr, contractul său de management este din nou în vigoare, la fel și Dispoziția inițială de
numire pe post.

În acest moment, Teatrul Odeon are doi manageri, unul repus în funcție ca efect al anulării prin instanță a Dispoziției nelegale de destituire și unul pus în funcție ulterior, ca urmare a vacantării nelegale a postului!

La data de 16.06.2020 d-na Primar general a fost notificată prin executor judecătoresc să respecte hotărârea judecătorească și să repună în funcție managerul destituit nelegal (Dorina Lazăr), al cărui mandat este valabil pentru încă o perioadă de doi ani și șase luni. D-na Primar general a ales să ignore hotărârea judecătorească și nu a emis încă Dispoziția de (re)numire pe post, deși din punct de vedere juridic aceasta nici nu ar mai fi necesară, producându-și efectele (Dispoziția inițială de numire, nr. 41/18.12.2015).

Hotărârea judecătorească a recunoscut prejudiciul moral care i-a fost cauzat doamnei Dorina Lazăr. Domnia sa a cerut daune simbolice de 1 leu! Dar nici acest leu nu i-a fost plătit.

Potrivit legii, Primăria Municipiului București are obligația de a repecta clauzele Contractului de management încheiat cu d-na Dorina Lazăr, contract valabil pentru încă doi ani și șase luni, validat de instanță și are obligația de a respecta hotărârile judecătorești.

Totodată, Primăria Municipiului București va avea obligația de plată a daunelor cauzate d-nei Dorina Lazăr, echivalente cu indemnizația de manager de care a fost lipsită din august 2017 și până la data când va fi reinstalată în funcție.

Retragerea managerului pus în functie de Primarul general (Cristian Șofron n.r.), pe postul d-nei Dorina Lazăr și respectarea voluntară a hotărârii judecătorești, ar fi un gest de onoare, o dovadă a respectului legii și o măsură chibzuită față de buget”, se arată în comunicatul trimis redacției de către avocata Dorinei Lazăr.

Citeste mai multe pe vestibune.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos