Acasă Dosar Gâdea a mintit poporul cu televizorul: „Victima statului paralel” de la Antena...

Gâdea a mintit poporul cu televizorul: „Victima statului paralel” de la Antena 3, vinovata pentru delapidare si spalare de bani!

680

Nela Secara, femeia folosita de Antena 3 in 2019 pentru a demonstra pretinse „abuzuri ale procurorilor DNA”, a fost condamnata definitiv, luni, de Curtea de Apel Cluj la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiuni economice.

„O mare nenorocire! Doamna Nela Secara, prezentata de Antena 3 drept victima a ‘statului paralel’, folosita intensiv, in 2019, de postul lui Dan Voiculescu impotriva procurorilor DNA Oradea, a fost condamnata aseara la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiuni economice de Curtea de Apel Cluj. Un dosar care trena pe rolul instantelor din 2013, de altfel asta este unul dintre motivele pentru care s-a dat o pedeapsa de inchisoare cu suspendare.

Celebrii judecatori de la Tribunalul Bihor au avut grija sa tergiverseze judecata ani intregi. Nela Secara a achitat integral prejudiciul, majorat cu 20%, in cazul evaziunii fiscale, in baza amendamentului ‘Mitraliera’, iar procesul a incetat pentru aceasta infractiune. A fost gasita vinovata pentru delapidare si spalare de bani. Decizia este definitiva”, a anuntat jurnalistul Ionel Stoica.

Citeste si: Cine este in realitate Nela Secara, „martira” de la Antena 3. Impreuna cu un grup de prostituate a praduit un TIR-ist italian

Publicatia Bihoreanul a prezentat, in aprilie 2019, cine este cu adevarat Nela Secara, femeia care a fost transformata de Antena 3 si de trusturile media anti-DNA intr-o victima a procurorilor. Nela Secara a aparut de mai multe ori la Antena 3, in lacrimi, Mihai Gadea si ceilalti realizatori ai postului sustinand ca DNA „i-a distrus destinul”.

„Destine distruse la comanda DNA Oradea”, „Marturii cutremuratoare: «Faceti ce vreti cu ea, sa moara aici!»”, „Haituita de procurori din razbunare. Victime ale procurorilor DNA au fost nu doar magistrati, ci si oameni obisnuiti!”. Sunt doar cateva titluri ale unor articole publicate in primele luni ale anului de site-uri precum luju.ro ori dcnews.ro, dupa ce pe 17 ianuarie Antena 3 a difuzat in emisiunea Sinteza Zilei un „interviu sfasietor” cu Nela Secara.

Realitatea este insa cu totul alta. „Doamna Nela” e judecata, de fapt, pentru ca a fentat plata TVA, iar in tinerete a facut inchisoare pentru furt de la un TIR-ist italian pe care l-a „atacat” cu o gasca de prostituate pe Soseaua Borsului, informeaza Bihoreanul.

Prezentul tulbure al Nelei Secara nu e surprinzator, femeia fiind condamnata si in tumultoasa tinerete. Prin sentinta penala 3254/15.05.1987, Judecatoria Oradea, iar apoi si Tribunalul Bihor, prin decizia penala 581/08.07.1987, au trimis-o la inchisoare pentru 1 an si 10 luni, pentru complicitate la furt calificat si detinere ilegala de valuta, in urma unei escapade tipice, de fapt, prostituatelor vremii.

Potrivit actului de condamnare, in seara de 29 decembrie 1986, Nela si trei prietene au fost duse de un barbat pe Soseaua Borsului, chipurile „pentru a-si cumpara tigari de la cetateni straini”. In apropiere de Romtrans, „fetele” au urcat in cabina unui TIR italian, unde au stat „aproximativ 2 ore”, pana cand tovarasul lor „s-a plictisit”, luandu-le in masina si pornind spre oras. Pe drum, insa, Nela a avut ideea sa se intoarca pentru a-l „tapa” pe italian, adica sa-i „fure portmoneul”, zicand ca „vrea sa aiba raport sexual cu el”.

Reveniti la TIR, ea si inca o amica s-au urcat din nou in cabina, intelegandu-se cu celelalte ca „dupa 20-30 minute sa bata in cabina si sa strige ca vine Militia, timp in care inculpatele, profitand de panica, sa fure portmoneul”. Ceea ce au si facut: Nela a jucat rolul momelii care „se saruta” cu italianul, iar colega a sterpelit portofelul de pe bord. La final au impartit prada: 238 dolari, 250.000 lire italiene, 15 dinari iugoslavi si 20 franci francezi.

Interesant, la fel ca in ultimii ani, si in 1987, in fata instantei Nela Barsan cerea o pedeapsa mai usoara invocand ca era bolnava.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos