Acasă Infotrafic GALERIE FOTO – Cum arata cel mai modern vagon al CFR Calatori:...

GALERIE FOTO – Cum arata cel mai modern vagon al CFR Calatori: internet, prize, scaune ergonomice si GPS!

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi compania CFR Călători au inițiat un proiect prin care vor să demonstreze că se poate călători cu trenul în condiţii civilizate și în România.

Trenul care circulă pe ruta Bucureşti-Budapesta a ajuns, miercuri, în Gara de Nord cu un vagon special, inscripţionat cu mesajul „#sepoate”. Este vorba de un vagon recondiţionat la Atelierele Griviţa din Bucureşti. Prin această campanie, feroviarii vor să atragă atenţia guvernanţilor să investească în vagoane, informează adevarul.ro.

„Acest proiect a avut drept scop sensibilizarea factorul politic decizional în ceea ce priveşte asigurarea unui transport feroviar de călători de calitate pentru publicul din România. Fondurile pentru modernizarea acestui vagon au fost de la Federaţia Naţională, de la organizaţia sindicală. Noi am vrut să arătăm că nu este foarte greu să realizezi modernizarea parcului de vagoane, în mod evident că nimeni nu are pretenţii absurde ca să le facem pe toate peste noapte, însă etapizat credem că putem introduce vagoane de acest gen.

Noi am încercat să sensibilizăm factorul politic, să arătăm că şi călătorii din România merită să fie călători de rangul 1, ca şi cei din UE şi că, de fapt, stă în puterea noastră de a realiza aceste modernizări”, a spus Octav Rusu, vicepreşedinte al alianţei sindicale mişcare comercial de pe raza de activitate a Regionalei CFR Timişoara.

Vagonul recondiţionat are un design plăcut, este dotat cu internet, plasme care arată locaţia în timp real a vagonului, camere de luat vederi, prize, scaune ergonomice de calitate.

“Sunt condiţii pe care le întâlniţi la acelaşi rang de tren în Europa de Vest. în România nu există un vagon atât de modern, dar sperăm să mai fie, tocmai acesta este scopul proiectului nostru, intitulat <#sepoate>.

Semnați petiția, altfel… lucrurile rămân cum sunt!

Andra Elena Triță: Prima petitie pe care o semnez din toata inima  In dimineata asta plec de la Timisoara la Bucuresti si deja ma pregătisem psihic pt cele 10 ore de drum fara loc suficient pt picioare,fără prize care sa meargă,fără o climatizare corespunzătoare.. stiti si voi  M-am urcat in vagonul #SePoate acum cateva minute si sunt speechless, am chiar si wifi! Deci chiar se poate si la noi  Asa da!! Semnati si voi petitia http://1.shortstack.com/sXdvWx/m8cXV.

P.S. Am descoperit ca am si o platforma cu news,books, short films, audiobooks, music, map of journey”

Stanescu Iuliana: Împreună cu călătorii trenului R 8577 pe relația Slobozia Veche-Tăndărei

Acest vagon va merge în cele mai mari oraşe care au legătură cu Bucureşti, va fi ataşat la trenurile în parcurs, urmează o perioadă de şase, şapte ore pentru vizitare, după care se ataşează la tren şi se întoarce în staţia Bucureşti”, a mai spus Octav Rusu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn roman a inventat masina care ar putea schimba viitorul omenirii! Foloseste aerul comprimat si poate dobori recordul de viteza
Articolul următorReactie revoltatoare a unui preot ortodox la campania #metoo despre femeile abuzate: Nu cumva ati obtinut niste avantaje?!