ParisCriza economica a trecut. Sau cel putin astea sunt semnete in emiratul Abu Dhabi, care a atribuit unei firme un contract de 653 milioane de dolari pentru a construi o copie a celebrului muzeu Luvru din Paris.

Compania Arabtec Holdings , cu sediul in Dubai, a anuntat ca a primit de la guvernul din Abu Dhabi o lucrare in valoare de 2,4 miliarde dirhami. Firma va trebui sa realizeze muzeul Louvre Abu Dhabi. Constructia ar trebui sa inceapa imediat, arabii dorind ca din 2015 sa poata puna la dispozitia turistilor acest punct de atractie.

Oficialitatile din Abu Dhabi incearca sa transforme emiratul intr-o destinatie turistica de top si de aceea si-au propus sa ridice un nou district cultural care va cuprinde trei muzee prestigioase: Louvre Abou Dhabi, o copie dupa muzeul Guggenheim din New York si Zayed National Museum. Planurile iniţiale prevedeau ca cele trei instituţii culturale sa fie construite in 2013-2014 insa din cauza crizei finalizarea lor a fost amanata pentru 2016-2017.

Presa franceza scria la sfarsitul anului trecut ca muzeul Luvru din Paris a fost vizitat in 2012 de un numar record de turisti. Aproape 10 milioane de persoane au trecut pragul acestei institutii in 2012, cu un milion mai mult decat in 2011.