Acasă Constanta Gata cu plasticurile turcesti! Primaria Constanta va cumpara cosuri de gunoi rezistente...

Gata cu plasticurile turcesti! Primaria Constanta va cumpara cosuri de gunoi rezistente la vandalizare

230

Primaria Constanta ca achizitiona 400 de cosuri de gunoi rezistente la vandalizare pentru 1,4 milioane de lei.

Potrivit anuntului din SICAP, la nivelul Municipiului Constanta s-a identificat necesitatea unor cosuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora in zone cu afluenta mare de public, respectiv zonele din proximitatea pietelor agroalimentare, piatete publice, zone de promenada, zone de agrement.

„Acesta este tipul de cos pe care dorim sa il achizitionam prin licitatie publica. Cosurile utilizate pana acum la noi in oras erau mai ieftine, intr-adevar, insa nu au fost adecvate pentru aerul sarat. In plus, din pacate, avem o problema cu vandalizarea mobilierului urban”, spune Alin Vintila, consilierul primarului Vergil Chitac.

Acestea trebuie sa aiba urmatoarele dimensiuni: inaltime 1,2 metri, latime 60 de cm, volum 130 de litri, capacitate efectiva 110 litri.

Cosurile de gunoi trebuie “sa fie confectionate din polietilena rezistenta la socuri mecanice, sa nu rugineasca, sa nu necesite vopsire, sa aiba peretii dublii pentru durabilitate si rigiditate, sa aiba scrumiere sau sistem de inchidere.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos