Tot mai mulţi români îşi caută un loc de muncă, potrivit evoluţiei indicatorilor luaţi în calcul de portalul Myjob.ro, respectiv numărul de aplicaţii la joburi şi numărul de CV-uri nou create.

Un român aflat în căutarea unui nou loc de muncă depune cereri, în medie, pe lună, la 12 joburi, ceea ce reprezintă o creştere cu 25% faţă de anul trecut. Cele mai multe solicitări sunt pentru posturi de asistent manager, reprezentant vânzări, operator calculator, manager-consultant, şofer şi asistent marketing, conform statisticilor Myjob.ro.

Numărul de CV-uri nou create reprezintă un alt indicator pentru dinamica pieţei de muncă. Astfel, baza de CV-uri Myjob.ro a crescut cu 15% faţă de anul trecut.

Totodată, numărul specialiştilor înscrişi pe portalul de job-uri a crescut cu 35%, un specialist fiind o persoană cu cel puţin trei ani experienţă într-un domeniu.

În septembrie, Myjob.ro va deschide sezonul recrutărilor, când discounturile aplicate pot reduce la jumătate cheltuielile firmelor pentru recrutare de personal.