Acasă Angajari Gata vacanta. Romanii alearga dupa un job nou

Gata vacanta. Romanii alearga dupa un job nou

33

Tot mai mulţi români îşi caută un loc de muncă, potrivit evoluţiei indicatorilor luaţi în calcul de portalul Myjob.ro, respectiv numărul de aplicaţii la joburi şi numărul de CV-uri nou create.

Un român aflat în căutarea unui nou loc de muncă depune cereri, în medie, pe lună, la 12 joburi, ceea ce reprezintă o creştere cu 25% faţă de anul trecut. Cele mai multe solicitări sunt pentru posturi de asistent manager, reprezentant vânzări, operator calculator, manager-consultant, şofer şi asistent marketing, conform statisticilor Myjob.ro.

Numărul de CV-uri nou create reprezintă un alt indicator pentru dinamica pieţei de muncă. Astfel, baza de CV-uri Myjob.ro a crescut cu 15% faţă de anul trecut.

Totodată, numărul specialiştilor înscrişi pe portalul de job-uri a crescut cu 35%, un specialist fiind o persoană cu cel puţin trei ani experienţă într-un domeniu.

În septembrie, Myjob.ro va deschide sezonul recrutărilor, când discounturile aplicate pot reduce la jumătate cheltuielile firmelor pentru recrutare de personal.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos