7.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăSocialAngajariStudiu: Absolventii de finante au sanse sa-si gaseasca un job

Studiu: Absolventii de finante au sanse sa-si gaseasca un job

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs arata ca studentii si absolventii unei facultati cu profil economic/ financiar sunt cei mai cautati pe piata muncii.

 

Astfel, 35% dintre companiile intervievate in cadrul acestei cercetari au raspuns ca vor face angajari, avand nevoie de personal specializat in finante, in timp ce 29% dintre firme sunt interesate de specialisti din sectorul IT/telecom. Studiul arata ca cele mai slabe perspective de angajare se anunta in sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, in timp ce aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie. 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare de angajari.

 

Pentru aceste firme absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care au terminat doar liceul, 12%, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.

La ora actuala, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de munca, cele mai multe dintre acestea regasindu-se in domeniile vanzari, IT/telecom, servicii, finante si inginerie. La mare cautare se afla la ora actuala persoanele cu o experienta de nivel entry-level (75%) si fara experienta (63%), in timp ce pentru candidatii cu mai multi ani de experienta sunt valabile 39% dintre anunturi, iar pentru cei cu experienta in management 27% dintre acestea.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participantii la sondaj sustin ca nu este important daca angajatul a absolvit sau nu o facultate in domeniul in care vrea sa lucreze, in timp ce 100% dintre acestia afirma ca nu vor respinge candidatii ce au absolvit o universitate particulara.

Studentii au si ei mari sanse sa isi gaseasca un loc de munca in intervalul urmator. Astfel, 35% dintre respondenti sunt deschisi sa angajeze studenti sau persoane fara experienta, in timp ce 17% dintre acestia nu vor angaja decat studenti in ani terminali, iar alti 17% vor angaja persoane fara experienta doar ca stagiari sau interni.

 

 

Ultimele stiri