27.8 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăEconomieGazele si pacura folosite la incalzirea locuintelor, inlocuite de energia electrica! Vezi...

Gazele si pacura folosite la incalzirea locuintelor, inlocuite de energia electrica! Vezi de cand

in:

Stiri pe acelasi subiect

Energia electrica ar putea fi folosita pentru incalzirea locuintelor. Astfel gazele naturale sau pacura folosite in acest sens vor fi inlocuite de aceasta.

energie-electrica

 Folosirea electricitatii pentru incalzire este una dintre concluziile discutiilor privind noua strategie energetica a Romaniei, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

La recensamantul din anul 2011 au fost inregistrate 8,45 milioane de locuinte, din care 4,58 milioane in orase si 3,87 milioane in mediul rural. Iar din datele INS reiese ca persoana cheltuie lunar pentru locuinta, apa, electricitate, gaze si alti combustibili aproximativ 130 de lei, ce reprezinta 17% din cheltuielile totale.

Astfel, tara noastra se confrunta cu o supracapacitate de productie a electricitatii, in contextul scaderii consumului. Unitatile de productie a electricitatii din Romania totalizeaza circa 20.000 MW, in timp ce pentru consum nu sunt utilizati decat 6-7.000 MW. Anul trecut, consumul de energie a scazut cu 4,5% fata de 2012.

Proiectul unei noi strategii energetice ar urma sa fie prezentat publicat la inceputul lunii noeimbrie, dar termenul ar putea fi extins pentru dupa alegerile prezidentiale.

Ultimele stiri